miercuri, 24 septembrie 2008

Chimia moderna

La o plimbare prin Cismigiu cu Cora Gramos am decis sa discutam putin despre vremea noastra si vremea lor. Inevitabil am ajus sa vorbim despre petrecerile nostre versus ale lor. A se citi ca NOI suntem aia de peste 25 de ani si EI sunt aia intre 19-30. Diferenta dintre noi nu tine de varsta ci de felul in care alegem sa ne petrecem timpul.
Pe vremea noastra la petreceri oamenii se placeau, deseori vedeai intersectari de priviri, o atingere intamplatoare care de fapt ii electriza pe cei doi, un dans in care simteai tensiune si chimie..La petrecerile de azi (alea suspecte la care merg eu) oamenii parca nu mai simt.
Sa zicem ca iau parte la un studiu de cateva luni bune. Si tot cercetez si cercetez. Nu am vazut nici o chimie intre oameni. Exista desigur chimie dar de cu totul alta natura..Acel fel de chimie pe care il observ de luni de zile este de fapt factorul care face sa dispara reactia dintre doi oameni..
Drogul nostru a fost ani de zile chimia asta intre un barbat si o femeie. Fluturii aia din stomac..Oare utilizatorii de chimie moderna simt fluturi in stomac? Mai vad omul de langa ei? Baiatul chimic modern simte fata de langa el ca atare sau vede in ea fata chimica moderna cu care imparte o placere care ii va tine pe fiecare in lumea lui?! De ce lumile chimice moderne nu se intersecteaza niciodata?!
Nu am vazut interactiune, nu am vazut priviri, tensiune sexuala sau nu, nu vad nimic in ochii omului chimic modern..Oh! Mint. Vad. Tulbure. La fel ca ei. Pret de cateva ceasuri universul are alte dimensiuni. Si totusi drogul meu a fost mai bun si tineretea mea altfel. Chimia de pe vremea mea te facea sa te simti bine, adrenalina era altceva pe vremea noastra:))
La petrecerea cu Cora Gramos oamenii au stat in trei spatii.
Intr-o bucatarie cupluri galagioase, oameni frumosi, vin si afinata, povesti din scoala, planuri de viitor.
Pe un balansoar in curte baietii cu ale lor, rasete, vin si afinata.
In living, noi - oamenii singuri. Desigur nu ne cunoasteam insa fiecare era legat de celalalt printr-un prieten. Ore intregi am ras si am vorbit, fara vin si afinata, fara sa ne stim de ani de zile, fara fluturi in stomac si fara chimie de orice fel. Am fost vii.
Noi nu ne-am schimbat de ani de zile. Indiferent cu cine suntem avem despre ce sa vorbim, gasim intotdeauna subiecte comune si ..RADEM.

Unde s-a rupt filmul de fapt? Cand au incetat oamenii sa fie deschisi fata de altii oameni? Cand a devenit chimia moderna mai importanta decat factorul uman? Nu reusesc sa inteleg cum iubesc astia mici, generatia fumigena. Ma uit la ei si nu ma prind unde vor fi peste 10 ani. Desigur vor fi unde vom fi si noi, insa cu cine? Pentru ca prietenii lor sunt diferiti.. Diferiti de mine si totusi si eu sunt moderna si chimica uneori..

3 comentarii:

  1. ma, nu cred ca-i dracul atat de negru. clar e o generatie mai sintetica si mai grabita, but people are people :). eu am auzit tacani de 20 de ani barfindu-i pe astia de liceu, care, vezi draga Doamne, sunt niste mici monstri, nu ca ei pe vremea lor :))...

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca m-am uitat intr-o singura pereche de ochi cautand zee love:)) poate trebuie sa fiu mai atenta in jur. ca trebuie sa fie ma inca iubire, ce naibii!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ideea acestei chimii este urmatoarea - there are no people!!! - there are only shows on the road like "Carnivale" - only without the "meat injection"

    aceasta chimie are un avantaj unic...no fears..."drumurile" sunt mai genereoase cateodata decat persoanele...choices between roads better than capricious winds of lovers


    fiecare cu placerile lui

    RăspundețiȘtergere