marți, 1 iulie 2008

Despre "Aroganta"

Conform atotcuprinzatorului si atotstiutorului Internet, cica :

AROGÁNŢĂ s.f. Purtare obraznică şi sfidătoare; atitudine de mândrie dispreţuitoare. – Din fr. arrogance, lat. arrogantia.
Sursa: DEX '98

AROGÁNŢĂ s. 1. v. obrăznicie. 2. v. îngâmfare.
Sursa: Sinonime

AROGÁNŢĂ f. Atitudine de trufie şi de dispreţ faţă de cei din jur; purtare sfidătoare, obraznică. [G.-D. aroganţei] /Sursa: NODEX

AROGÁNŢĂ s.f. Atitudine exagerat de mândră şi de dispreţuitoare, pe care o ia cineva care se crede mai presus decât alţii, atribuindu-şi drepturi care nu i se cuvin ; trufie insultătoare, obrăznicie, înfumurare. [Gen. -iei. / cf. fr. arrogance, lat. arrogantia].
Sursa: DN

AROGÁNŢĂ s. f. atitudine de mândrie dispreţuitoare; obrăznicie, înfumurare, impertinenţă. (< fr. arrogance, lat. arrogantia)


Si acum o intrebare: cum definesti un personaj arogant?! Poate fi considerata aroganta o remarca facuta ca o gluma? Unde este limita intre gluma, chating si arogantza?

Arogantul are mereu un ardei iute in fund sau o grimasa de sictir pe fatza? Nu! Uite asa gresim cand judecam oamenii. Arongantul este cel care de obicei isi permite sa spuna despre altcineva ca este arogant, nevazandu-se pe sine.
Arogantul se crede mult mai inteligent decat este, se comporta ca un mitocan, se straduieste sa domine orice discutie, daca se poate vorbind peste alti oameni.
M-a apucat subit o greatza si refuz sa mai scriu despre aceste specimene. Mai ales ca sunt precisa ca sunteti si voi in aceiasi oala..mai ales cine lucra in biznis.
En fin..la naiba fata si cu arogantii astia!
Maine e ziua mea, zi frumoasa ca mine!!

Cica am fost EU aroganta:)) Ca aici vroiam sa ajung, dar m-am pierdut pe parcurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu