duminică, 2 martie 2008

Bucurestiul de odinioara, azi

Duminca minunata, vant rece si soare pe cer senin. Am mers catre centru si m-am bucurat de caldura din masina mea mica si murdara, atat de murdara cum nu a fost niciodata..
Bucurestiul vechi este o paragina, vad din loc in loc o cafenea care ma duce cu gandul la Cartier Latin. O ciorica de maxim 6 ani racnea pe Stavropoleus. Intr-o sticla de bere de plastic, o alta ciorica punea nisip si apoi il varsa. Market 8 isi face loc langa o strada decoperatata. Langa, o alta cafenea eleganta. Pustiu tot. Duminica la 10 nimeni nu isi bea cafeaua in centru, in Bucuresti.
Imi imaginez o vara in care strazile sunt pline si cafenele au mese scoase in strada. E noaptea si este cald si se aude vag o muzica. Nu haouse, nu manele..asa un Buena Vista. As vrea sa vad un restaurant grecesc in fatza caruia un domn sparge farfurii si te invita sa iei masa. Si masa sa fie cu mancarea greceasca AIA care trbuie, sa se bea Retsina, sa fie salatile grecesti cu ulei de masline presat la rece, extra virgin, care sa fie "pe bune", si feta sa fie feta si ceapa rosie sa fie buna..
Mai vreau sa vad o toamna sau o iarna in care "ciuperci" cu butelie incalzesc oamenii care beau vin fiert si cafele cu alcool, afara, in strada..
Ei bine, daca vreau sa vad IAR toata astea cred ca mai rapid ar fi sa dau o fuga la Paris:))
Ma indoiesc ca voi avea sansa sa vad asa ceva curand la noi. Pana nu vor scoate toti "ilegalii" din casele alea, indiferent cum vor arata cafenelele si cum vor reface strada, nu o sa fie in regula.

Zona are potential care nu e exploatat deloc..pacat.

Un comentariu:

  1. Eu indrageam Bucurestiul de pe vremea studentiei mele. (suna de parca asa fi vreo baba de 70 de ani:). Dar vorbesc de perioada 1993-1998.Parca era mai altfel atunci...acum de unde naiba au aparut atitia tigani si manelisti, nu stiu...de ce nu se reconstruieste Micul Paris de odinioara? da-mi de veste cind se va intimpla asta, sa vin sa ma plimb pe Aleea Castanilor:)

    RăspundețiȘtergere