joi, 24 mai 2007

FERICIREA E MARCA INREGISTRATA

o adaptare de Anca Roxana Constantin, dupa "99 de franci" de Frederic Beigbeder

LUNI LA TEATRUL STUDENTESC "PODUL" LA MANSARDA DIN PREOTEASA ORA 20:00

Actorii: Anca Constantin, Sorin Bujoreanu
Regizorul: Catalin Naum
Muzica: Vali Lupu

Cu multumiri: A&A Records, Serban Pavlu, Anda Avramut, Mihai Anton, Alexandru Andries si echipei Teatrului Studentesc "Podul"


Totul este permis. Nimeni nu vine sa te injure macar daca dai totul cu cracii in sus. Sistemul si-a atins scopul. Pina si nesupunerea a ajuns o forma de supunere. Daca vrei sa scapi, esti incoltit cu credite de rambursat, cu rate, cu chirii de platit. Poti sa faci gat pana nu mai poti, Churchill a dat deja raspunsul: “ Este cel mai rau sistem cu exceptia tuturor celorlalte” Nu ne-a luat pe nepusa masa, nu a spus cel mai bun, a spus cel mai rau.
Reclama, a inceput sa guverneze totul: finanteaza televiziunea, dicteaza presei scrise, controleaza sportul(la finala Cupei Mondiale, nu Franta a batut Brazilia ci Adidas a batut-o pe Nike).... Cum trece de 30 de ani, omul se blindeaza. Dupa cateva deceptii in dragoste, femeile fug de primejdie, umbla cu natarai batrani care le ofera linistea. Barbatii nu mai vor sa iubeasca, si-o trag cu Lolite sau cu curve..

Ce este fericirea?
Fericirea este nisipul alb, cerul albastru, apa sarata. Fericirea este esecul nefericirii, nu-i apartine doar lui Nestle, a fi fericit e mai mult decat nimic, fericire inseamna mai mult decat bine.Trebuie sa regasim inocenta originara, copilaria artei. Sa fim incantati fara incetare. Trebuie sa distrugem acest sistem autosuficient, sa uimim prin schimbarea regulilor de joc pentru ca altfel nu vom mai ajunge la oameni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu