luni, 1 iunie 2009

Just a lady


Am primit intru citire si bagare de seama o micutza carticica. Jumatate invata damele sa fie adevarate lady, jumatate ii invata pe domni.
Mi-a placut cum se scria: un adevarat domn nu ramane niciodata in pana de hartie igienica. sau..un adevarat domn nu poarta o pereche de blugi doua zile la rand.
Am citit apoi la doamne. Hm..Foarte complicat sa fii o lady, atat va spun. Mai ales in conditiile in care (din nefericire) pe planeta au ramas destul de putini gents.
De cateva ore ma gandesc daca e mai bine sa ma pastrez cat de cat lady, sau sa dau frau celor ce-mi zac in minte si sa fac un circ ingrozitor.
Desigur, un adevarat gentelman ar aprecia sa fiu o lady, sa tac din gura si sa ma comport impecabil.
In micuta carte nu e clar dezbatut un capitol..Cum procedeaza o adevarata lady cand stie ca ceva nu e in regula in viata ei de cuplu?
Am crezut ani de zile ca adevaratele lady treceau cu vederea micile escapade ale gents-ilor cu sclavele din ograda. Mai iertau si mersul des la prostituatele din oras, cu o conditie: sa nu umplem (zic) toata casa de boale si bube pe care acele doamne le impart cu darnicie in urbe.
Am apreciat desigur domnii care au stiut ani de zile sa pastreze discretia absoluta asupra aventurilor pe care le aveau. Aproape ca ajung sa admit ca ceea ce nu stii, nu s-a petrecut inca.
Ce face o lady cand primeste confirmarea unui adulter, insasi de la femeia care are aventura cu iubitul ei?
(Stati calme doamne cititoare! Nu eu sunt adevarata lady. Si de data asta nu sunt nici cealalta femeie. Sa zicem ca eu doar scriu despre o alta poveste).

Ma tot gandesc. Oare o adevarata lady spune celeilalte femei ceva? Sau tace si asculta in van povestea in care protagonist este barbatul care rar ii marturiseste un "soi" de iubire?
O ne-lady ar face un circ ingrozitor. I-as spune lui cuvinte de ocara, apoi i-ar spune ei sa isi vada de treaba. Pierdere de timp. Falsa amanta stie ca stimatul curtezan nu o iubeste. Cu siguranta stie ca stimatul curtezan are o alta relatie, mai mult sau mai putin bazata pe iubire, insa bazata pe considerente mai mult importante in vremuri de restriste si criza economica.
Insa biata fecioara despletita..se multumeste cu atentia primita, se bucura de intalniri pe fuga, de libertatea pe care i-o confera o relatie noua.
O adevarata lady va astepta. O si vad. Pe foi de hartie cu paseri iubite din China, curg rauri ce cerneala. O adevarata lady nu va pierde vremea cu trecatoarele iubiri ale unui fals gentelman.
Intr-o zi se va trezi si senina va spune: oh..it's so over..You are so on your own, and i'm so leaving you right now.
Pana va veni aceasta zi, voi continua sa citesc micute carti cu sfaturi despre oameni care au incetat de mult sa existe. Si daca mai exista, cu siguranta se invart in cu totul alte cercuri decat cele in care ne invartim noi, muritorii.

Si totusi, dati-mi voie sa fac o rectificare. Stiu cateva doamne adevarate. O parte din ele au alaturi de ele niste adevarati domni. Si daca si ei se mai impiedica din cand in cand si poposesc intr-o alta doamna (cu moravuri usoare sau nu), cel putin au decenta sa se curete de toata pacatele. De obicei facand surprize. O casa plina de flori, un bijoux cu o piatra rara, un colier de perle dintr-un golf anume..Nimicuri care dau bine la dame. La unele dame.
Altele pot fi doar duse cu vorba. Teama de singuratate se transforma des in ceva greu de descris..

Draga mea prietena A.D, tu esti just a lady. Cu sau fara perle. Cu sau fara vulpe...
(Guler de vulpe, desigur)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu