miercuri, 3 decembrie 2008

Esti ceea ce bei


Faimosul cocktail Bloody Mary implineste 75 de ani. Multe restaurante s-au gandit sa sarbastoreasca cu fasta, in USA un lant de restaurante - TGI Friday's vinde bautura la preturile din 1933 - adica 99 de centi, in toate localurile din NY.
Bautura - vodca si suc de rosii, impreuna cu alte ingrediente - a fost inventata de fapt la Paris in anii '20, la Harry's New York Bar, de catre Fernard Petiot, care a servit-o, printre altii lui Hemingway si F. Scott Fitzgerald. Cand Petiot s-a mutat la NY a perfectionat cocktailul adaugand Tabascao. Din 1933 bautura este servita la Hotelul St. Regis Hotel.

Bloody mary
50ml vodka
2 dashes worcestershire sauce
4 dashes Tabasco sauce
Pinch salt and pepper
5ml fresh lemon juice
120ml tomato juice
Celery salt (optional)
Horseradish (optional)

Un comentariu:

  1. vad ca iti pasa de cititorii tai. ai vazut ca ne cam incinsesem la povestile tale si te ai gandit sa ne racoresti cu un bloody mary....hmmm....si totusi mai asteptam o poveste...de dragoste..ca noua...ca veche...

    RăspundețiȘtergere