Faimosul cocktail Bloody Mary implineste 75 de ani. Multe restaurante s-au gandit sa sarbastoreasca cu fasta, in USA un lant de restaurante - TGI Friday's vinde bautura la preturile din 1933 - adica 99 de centi, in toate localurile din NY.
Bautura - vodca si suc de rosii, impreuna cu alte ingrediente - a fost inventata de fapt la Paris in anii '20, la Harry's New York Bar, de catre Fernard Petiot, care a servit-o, printre altii lui Hemingway si F. Scott Fitzgerald. Cand Petiot s-a mutat la NY a perfectionat cocktailul adaugand Tabascao. Din 1933 bautura este servita la Hotelul St. Regis Hotel.
Bloody mary
50ml vodka
2 dashes worcestershire sauce
4 dashes Tabasco sauce
Pinch salt and pepper
5ml fresh lemon juice
120ml tomato juice
Celery salt (optional)
Horseradish (optional)
vad ca iti pasa de cititorii tai. ai vazut ca ne cam incinsesem la povestile tale si te ai gandit sa ne racoresti cu un bloody mary....hmmm....si totusi mai asteptam o poveste...de dragoste..ca noua...ca veche...
RăspundețiȘtergere