duminică, 5 octombrie 2008

Wiiiiiiiiii..kent(d)

Nu mai tiu minte ce am facut vineri, dar asta e din cauza ca la mine e final de saptamana in fiecare zi. De cateva luni, nu? Ei, glumesc..Am fost la ziua lui Cristi, my first bf. Am mancat minunea de salata pe care o astept de la o zi de nastere la alta, am fost calma si de nerecunoscut cu pantalonii cu turul jos.
Sambata seara am mers la Martin unde Kent a lansat niste tigari subtirele dar al naibii de tari. Foarte frumos Bean cu L'orchestre de Roche, lume putina la inceput si mult fum si nebunie dupa miezul noptii. M-am simtit minunat pana pe la 4 sau 5 cand am plecat spre casa lui Parfafan cu zisul Alecs. Acolo am mancat si ne-am demonstrat calitatile francofone conversand la geam, privind la Intercontinental. Cred ca am vrut sa ma simt ca intr-un film frantuzesc, o garsoniera de la geamul careia vezi mereu Tour Eifel. Ei bine am avut conditii. Garsoniera de student, muzica buna, doi baieti care imparteau cashtile si mixerul, eu in patul de sus dintr-un pat suprapus facandu-le poze cu noul Nikon al lui Parfanfan..la vie est une merveille avec mes amis..
Azi, duminica, am mers la circ. Padurea fermecata. As fi preferat sa o aud pe Dulce Pontes cu Cancao Do Mar in loc de La Joie de Vivre - versiune pe care nici macar nu o stiam. Am avut emotii ca un copil mic, am fost terminata cand au venit cei patru ponei, am ras de nebunele de capre si m-am suparat ca fix catelul din toate reclamele nu a facut niciun giumbusluc..cred ca era suparat, desi statea in prima banca. Foarte dragut spectacolul, costume frumoase, decorul la care a lucrat si Noni (>:D<) frumos tare, Anca Sigartau si Liana Lungu (doar doua ursitoare desi asteptam sa o vad pe Maria Buza pe care o iubesc imens..).
Ce mici sunt oamenii care lucreaza la circ, parca sunt papusi. Toti sunt atat de frumosi, fetele stralucesc desi imi imaginez cat de multa munca depun ca totul sa fie perfect. Circul mi se pare atat de mic..cand eram mica arena parea imensa, mi-a fost mereu frica sa nu ma pierd de mama..Azi l-am regasit mic, mic..
Ah..am suferit putin. Din cauza tigrilor..Nu cred ca ar trebui sa se mai faca dresura cu anumite animale. Tigrul nu este un animal pe care sa il pui sa sara si sa stea cu labutzele sus la un pocnet de bici. Animalul asta are atata putere, e asa de demn. Atat de tristi mi s-au parut tigrii..Ochii lor..Pareau drogati puternic, stateau cu gurile cascate. Tigrul pe care il stiu eu este mereu pregatit de atat, are ochii ageri. Pana si tigrii aia pe care i-au domesticit calugarii sunt VII. Tigrii de la circ nu mai sunt. Mi-a parut atat de rau de ei..
Insa poneii! Am iubit poneii, mi se par niste craturi de poveste!
Si mai e ceva ce nu mi-a placut - numele de CIUCUREI. Ce e asta frate?! In orice poveste sunt creaturi simpatice, dar CIUCUREL mi se pare asa un nume gresit..
Oricum showul este de vazut. Numarul albastru ramane favoritul meu, nebunia in aer intr-o imbratisare de panza..Foarte Tarsem as zice. Mi-ar fi placut sa fie cateva camere de filmat, 35 mm, fetele in aer, panza albastra, slow motion..ce poezie, ce spot..100.000 euro, reclama la orice apa plata sau la Sony..
Si (imi tot aduc aminte!) nimic nu se compara cu moacele de pici care traiesc fiecare secunda din show. Am vazut niste pici atat de frumosi, cu ochii mari, plini de emotie. Minunata experienta, asa as fi vrut sa fac poze..

5 comentarii:

  1. E bine aici la tine pe blog :). Şi acum şi cântă aşa de frumos că ori de câte ori îl deschid vine fata mea repede şi dansează...

    RăspundețiȘtergere
  2. am fost lenesoi si nu am mai scris dar am pus piese noi, ca sa fie oamenii fericiti cand intra:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa traiasca Google ca mi te-a bagat in rezultate la cautare si poate ma ajuti.
    Piesa cantata de Liana Lungu pe numarul cu esarfele albastre m-a adus la disperare. O caut inca de la Zilele Bucurestiului cand am fost la Globus in Piata Unirii.
    Ce piesa e aia? "La Joie de Vivre"? Cantata de cine? Instrumentalul imi suna foarte cunoscut. Sa fie un mix cu un instrumental al altuia si versuri originale? Pentru ca nu gasesc nimic daca dau o cautare dupa versurile pe care le aud eu. Care ar fi cam asa pe refren:
    "Quand je danse dans tes bras
    Et tu me rends mon coeur et dis de pas te suivre.
    Tu me fais sourir, aimer,
    Chanter la joie de vivre."

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sorin M - Dulce Pontes cu Cancao Do Mar - http://www.trilulilu.ro/iliusincotelnic/d3d3431e071f73

    RăspundețiȘtergere
  5. Fata mea, esti geniala! Te-as invita in oras, sa te cinstesc asa cum se cuvine. :)
    Am gasit piesa, download gratuit chiar pe site-ul artistei Dulce Pontes. Si m-am lamurit: cei de la Globus au luat instrumentalul in varianta asta si au compus versuri in franceza.
    M-am prins si de unde imi era cunoscuta linia melodica. Amalia Rodrigues, Solidao, piesa foarte veche pe care n-am mai auzit-o de cand eram de-o schioapa.
    Totusi, suna foarte bine si varianta in limba franceza cantata de Liana Lungu. Cei de la Globus spun ca a cantat live la toate reprezentatiile. Fromos! Si mai frumos ar fi sa existe pe undeva si o inregistrare din studio a piesei.

    RăspundețiȘtergere