duminică, 2 martie 2008

Sorin

El este Sorin. Ea este Suzi. Pe el il stiu de acum 5 ani, este colegul meu de facultate. Ea este "fetita" Ilenei (cea de care mi-e dor si drag de cate ori ma dau cu Samsara). De 5 ani Sorin ne ajuta sa trecem anul la facultate..si trecem. Este iubit de toti profesorii si de toti colegii. In anul 1 am mers in practica si So ne-a cantat tot drumul la chitara. Avea parul lung, blond si un vast repertoriu.
Prin anul doi s-a angajat la Alma, acolo unde lucram si eu si unde a ramas pana azi..
Sorin este genul ala de student pe care il iubesc toti colegii, nu cred ca am avut vre'un examen pe care sa il trec fara sa fi repetat cu So, in fata salii, cu 10 minute inainte toata materia.
Am stat si inainte de scrisul de la licenta la cafea si poveste..Cu So, Carmen si Deea..
Sorin Nae este tanarul de 25 de ani care ieri la orele 16.00 a disparut pe mare, cu caiacul. La 2 mai. De ieri este cautat cu echipe de scafandrii..
Sper ca marea l-a purtat la bulgari si un vas rablagit pescaresc il va gasi si ni-l va aduce acasa. Acum mai bine de o saptamane am stat la povesti cu Suzi si So pana la 12-1 noaptea. Am ras ore bune aducandu-ne aminte de copilarie..
Cand esti un om asa sociabil ca mine, mereu inconjurat de oameni minunati ai mult de castigat. Si foarte mult de pierdut..Cunosc atat de multi oameni si imi sunt atat de dragi incat fiecare pierdere a lor omoara ceva in mine..Ma rog ca vantul sa fii dus caiacul lui Sorin in ape limpezi si baiatul nostru sa imi scrie in cateva zile pe mess:
sorin nae (27.02.2007 21:14:04): hello fata ce faci?
si eu sa ii spun ca bine..
Hai Sorine..zi-le la bulgarii aia care te-au gasit sa dea o veste..

18 comentarii:

  1. Postul tau chiar m-a cam lasat fara cuvinte, dar cu alea putine care mi-au ramas vreau sa incerc sa te incurajez. Te imbratisez, M.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg...incerc de ieri sa scriu ceva, nu stiu ce. Nu am cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. bai..deci eu de luni dimineatza de cand am aflat nu mi vine sa cred..caut pe net, sunt toti colegii cu care mai tin legatura si sper ca undeva sau cinvea s ami spuna ca nu e adevarat..ca nu e vorba despre So...ma uit pe pozele din practica din anul I si anul II si il vad asa cum toti il stiam, plin de viatza si vesel...si..mi e dor de el, mi e dor de ultimii 5 ani in care ne intalneam toti - Facultatea de geografie..pur si simplu nu mi vine sa cred...
    Carmen A.

    RăspundețiȘtergere
  4. ma tot uit pe net si tot sper sa fie o alarma falsa, doar o alarma falsa si atat: am gasit intr-un final ceva despre un canadian originar din Romania, care zicea un site, ar fi fost in acel caiac; dar se pare ca nu.......Sorin, Sorin al nostru a fost acolo si acum........ acum nu mai este. As vrea sa spun ca l-am cunoscut foarte bine, dar din pacate pentru mine, nu a fost asa. Insa putinul timp petrecut impreuna, mi-a dat o imagine despre el ca despre un tip exceptional, un tip care asa cum ziceau colegii mei mai devreme, te puteai baza si care te-ar fi ajutat neconditionat in orice situatie.....Nu cred ca am ramas in relatii cu toti fostii colegi, dar stiu un lucru: imi este tare dor de Sorin - trebuia sa ne intalnim la scoala in februarie sa vada cum este la master; m-a sunat sa-mi spuna ca ramane sa ne vedem in martie............in care martie.............???

    RăspundețiȘtergere
  5. @all - Daca ar fi sa credem anumite povesti, cumva, la un moment dat noi ne vom vedea toti:)Si o sa avem ce sa ne povestim, de asta sunt sigura. Pana o sa ne vedem eu stiu ca So este pe o insula. Si nimic nu imi va schimba acest gand. Si..cred ca toti ar trebui sa va ganditi la fel..

    RăspundețiȘtergere
  6. carmen n.: sunt pur si simplu bulversata de cad am aflat aceasta ...nici nu pot sa ii spun veste...aceasta nenorocire...eram la birou si am primit un mesaj sec in care mi se spunea scurt ca Sorin a iesit pe mare si ca nu s-a mai intors...am pus mana pe telefon si din pacate mi s-a confirmat...nu pot sa accept ideea ca Sorin nu mai este! Parca astept in fiecare clipa sa sune telefonul si sa aud: "l-au gasit! Traieste!" Pentru mine va ramane un coleg si un prieten deosebit. O astfel de persoana nu poate fi uitata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicolae MAITA says: Ma uit la poze...
    Ma uit la fereastra lui de la ultimul etaj...e lumina aprinsa. Stiu ca este acolo. Vrea doar sa vada cine il iubeste si cine se gandeste la el. Dar cred ca stie ca toti il iubim si ca la toti ne este dor de el...cu siguranta stie toate lucrurile astea.
    Imi este tare dor de el, ii simt deja lipsa...cred ca si voi simtiti la fel ca mine. Sorin "pletosu' " ne va zambi zilnic de acolo de pe insula lui; pana cand ne vom revedea, el va avea grija de insula si o va face frumoasa pentru noi
    As mai fi scris...dar nu ma pot opri din plans! Imi cer iertare...

    RăspundețiȘtergere
  8. "cand s-aduna norii negrii/ploaia cade ca un brici/tine(ti)minte:SFARSITUL NU-I AICI!"...ploua...de trei zile(de cand am aflat nenorocirea)...ploua la mine in suflet!...ochii imi sunt plini de lacrimi, iar mainile imi tremura...mi-e tare greu sa scriu despre So intr-un astfel de context!...ma uit la una din minunatele poze postate aici si-mi aduc aminte de inSOritele clipe petrecute impreuna la facultate,la o terasa din targ(la o berica), sau la munte,la caldurica si sunet vesel de chitara, in stagiile de practik de la facultate...si cate altele!... momente Sfinte de prietenie traite in compania LUI...peste cateva zile va fi 8Martie, zi pe care SO-Sheicul nostru ne-o serba oferindu-ne ghiocei!...mi-e dor de EL si de TOT ce-am trait ...si-as mai fi putut trai dak n-ar fi plouat cu petale triste...de ghiocei!...desi sunt departe ...de toti cei dragi Lui, inchin gandul meu memoriei celui care, prematur, a cunoscut "albastrul infinit" ...
    "SO...pentru noi nu vei apune niciodata!!!"

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost coleg pana in clasa 4 cu Sorin, am locuit 18 ani la 2 etaje sub el, alaturi de Sorin si ceilalti de la bloc: Cristi, Razvan, Alex, Marius, Cornel am cutreierat toate gradinile "la furat" de corcoduse verzi, cirese, visine, dude ... chiar daca le puteam cumpara acestea ni se pareau mult mai bune pentru ca aveau "adrenalina". Sorin este un om deosebit, are spirit de cercetas, dorinta de afirmare, talent muzical, inteligent, altruist, sociabil...este un prieten de nadejde.
    Viata ne-a despartit drumurile, eu m-am mutat si mult timp n-am stiut nimic despre el, ne-am reintalnit anul trecut la facultatea de geografie cand sotia mea avea exemen intr-o sala comuna cu a lui, am vazut atunci ca nu s-a schimbat deloc, am vazut ce mult era iubit de voi, de colegii lui, mi-a vorbit despre planurile lui de viitor, despre cat de bine invata, am stabilit chiar sa ne vedem dupa ce-mi va naste sotia ... " - Alina a nascut de mult timp Sorine, am un baietel ...te rog spunemi ca nu-i adevarat...spune-mi ca am sa te mai revad !!! "
    Florin Buican Serban

    RăspundețiȘtergere
  10. O sa las un comentariu abia atunci cand o sa pot sa-mi gasesc cuvintele, pt ca inca sunt in stare de soc...nu pot sa cred ca e adevarat...inca mai sper la...ceva...o super MINUNE...nu stiu...e greu...e tare greu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey!
    O sa scriu la prezent. Nu pot scrie despre Sorin la trecut. Desi e asa tanar, e un super OM!!! Sunt convinsa ca o sa apara, si o sa fie totul bine... Nu poate fi altfel! Am fost atatia ani in facultate, si l-am vazut razand, zambind, sau fiind serios, dar niciodata grav, sau suparat. Asta spune multe despre el. DACA a plecat este pentru ca Dumnezeu are nevoie si de oameni BUNI ca el acolo sus, si cu siguranta noi ne vom ruga pentru sufletul lui, iar el ne va veghea de sus... Condoleante familiei si sa fie tari! Salut pe toate fetele si le imbratisez!
    Daca a plecat este pentru a ne atrage atentia: nu uitati sa faceti totul cat mai bine, si fiecare lucru la timpul lui. Cu siguranta e fericit! Si noi vom fi la fel, pentru el si amintirea lui.
    Sa aveti grija de voi fetele.
    Cu drag, Elena Botoc ( Macesanu )/ PITESTI

    RăspundețiȘtergere
  12. @Elena - iti multumesc mult:) Si de fapt cred ca toti ne multumim unul altuia pentru aceste ganduri..In 5 ani de zile nu ne-am facut niciodata destul timp sa ne cunoastem. Noroc cu practicile de an - singurele momente in care puteam sa fim noi, oamenii nu doar niste studenti stresati de sesiune:))
    Uite cum So ne-a adus impreuna si ne leaga unii de altii. El si fetele lui..El si baietii lui:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma numesc Tudose Anca,am fost si eu colega cu Sorin in generala si nu mai stiam nimic de el de cand am terminat scoala....Zilele trecute mi-a venit in minte un gand....mi-am adus aminte de Nae Sorin si nu stiu de ce....Azi,am dat un search pe google sa vad poate gasesc ceva si am ajuns aici...unde citesc si nu imi vine sa cred...Suntem in 2010 si vad ca nimeni nu a mai scris nimic...Ar putea cineva sa imi spuna ceva...orice...daca l-au gasit sau...nus... :((

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anca - nu mai stim nimic..marea a ramas la 2 mai, Sorin trebuie sa fie acolo:) Noi nu am incetat sa il iubim:) Si nu l-am uitat..

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie nu imi vine sa cred......adica nu mai pastrasem legatura din generala dar de cateva zile imi tot venea in minte si nu stiam de ce :( Par putin nebuna,stiu, dar in weekend-ul acesta am fost in Vama Veche si ma tot gandeam la el,parca a vrut sa aflu ce s-a intamaplat... :((( Iti multumesc mult pt raspuns si as dori sa te intreb,daca se poate sa imi spui unde ma pot duce sa duc o floare, ceva :((((( Multumesc inca o data

    RăspundețiȘtergere
  16. Ancutza - mergi la o biserica si aprinde0i o lumanare si roaga-te pentru el:) Flori poti sa ii lasi in 2 mai, langa dig..te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Am fost ieri la biserica Sf Anton, m-am rugat si am aprins o lumanare pt el :(( Imi pare rau pt faptul ca nu am pastrat legatura...de cand am aflat nu mi-l pot scoate din minte,ii vad chipul mereu,mi-l amintesc cum era...cum il stiam :( Il voi revedea odata...cand voi pleca si eu,pana atunci...mergem inainte incercand sa fim optimisti...cum era si el...Multumesc pt raspunsuri...nu stiam pe cine sa intreb ....te pup si eu si numai bine

    RăspundețiȘtergere