marți, 4 martie 2008

Insula

In Marea Neagra exista o insula, una care nu apare pe nici o harta si nu vede nici macar din satelit. Insula este locuita de pescari batrani care traiesc infruntand marea zi de zi. La o vreme aduc acasa cate un om care s-a ratacit printre valuri si pe care sirenele l-au amagit cu glasurile lor. Toti raman pe insula vesnic si imbatranesc alaturi de batrani..desi pe insula nu exista timp, ei totusi ajung sa fie batrani..
Acum cateva zile pe insula au adus un tanar blond, frumos, cu ochii albastrii. Nu vorbea si era inghetat de frig. Hainele ii fusesera rupte de furtuna si batranii l-au acoperit cu navoadele pana au ajuns la mal. L-au dus in coliba lor de pe plaja, au fiert ierburi si l-au incalzit. Doua zile baiatul nu a scos o vorba. Cand s-a trezit, s-a ridicat in coate si apoi a incercat sa iasa din coliba. Afara era cald si vantul adia usor. Mirosea a alge si a ..mare. Nisipul era fin si apa calma, in larg sirenele sareau in jurul unei barci si se auzeau chicoteli.
Si-a pus o mana streasina la ochi si a incercat sa isi aduca aminte cine este, ce cauta acolo, cine sunt oamenii aceea..Ii auzea vorbind intr-o limba pe care nu o mai auzise niciodata, pe care desi nu o stia ii era extrem de cunoascuta..Ii asculta si ii intelegea, desi cuvintele lor nu insemnau nimic in limba pe care credea ca o mai tine minte.
A mers incet catre mare si a lasat apa sa il ude. Batranii il priveau de la distanta, fumand pipe care fumegau alene.
Cand sirenele l-au zarit s-au rusinat si s-au ascuns dupa pietre, nu mai vazusera un baiat atat de frumos niciodata. Batranii erau ca si bunicii lor, le alintau si le spuneau povesti care le faceau sa rada zi lumina...

"Oare unde sunt?"
S-a indreptat catre batrani cu un zambet larg si s-a asezat langa ei. Unul i-a intins un peste infipt intr-o tepusa si l-a indemnat sa manance. Nu ii era foame dar pestele arata si mirosea bine. Apoi un alt batran i-a intins o cana cu apa. Sirenele urmareau totul din larg, din mica lor laguna.
"Cine sunt oare oamenii acestia?" s-a intrebat tanarul. "Cine sunt eu?"
Un batran care parea ca ii citeste gandurile l-a batut usor pe umar si i-a raspuns in limba aceea ciudata "Esti bine, acum esti in siguranta".

Nu ii era frica de nimic. Ce cald era aici! Cat de linistit si frumos era totul. Desi nu isi aducea aminte nimic despre trecutul lui, aici se simtea bine. Batranii erau alaturi de el si in apa sirenele se alergau cu un delfin.
Tanarul s-a intins pe nisip si a inchis ochii. Soarele i se juca pe chip si dintr-o data simtii cum parul incepe sa ii creasca, se intindea pe nisip contopindu-se cu el...

(va urma)

9 comentarii:

  1. you know, really, mi s-a facut pielea de gaina. imi pare rau. plang cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am vazut.l-am imbracat. el a vrut sa fie prieten cu mine dar eu am fost prea ocupata sa-l cunosc. acum ma simt vinovata ca nu mi-am facut timp pentru omul minunat despre care scriu atatia oameni. atunci eram grabita. acum s-a grabit el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gand?...sunt fara ganduri... atat de multe vreau sa spun, regret ca nu le-am spus la timp!!! Traim o viata plina de regrete si frustrari, de neimpliniri si necazuri!!! STIU, spun cuvinte fara noima, dar ce este mai fara de-nteles? Ce spun eu sau ce s-a intamplat cu Sorin? Un singur lucru este cert, te iubim si ne lipsesti enorm Sorin! Dumnezeu sa te ocroteasca!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc tare mult miki pt poveste. a iubit atatia oameni incat n-a apucat sa mi-i spuna pe toti in 3 ani. si-ar fi dorit sa radem, si-ar dori sa mergem pe munti in locul lui, sa mergem la el din cand in cand, la 2mai. si-ar fi dorit un "sorinel mai mic", si-ar fi dorit sa fim veseli cum a fost el...haideti sa vorbim in continuare despre el, despre ce-a facut, despre amintiri, sa nu-l uitam si asa va fi in continuare printre noi. imi pare rau ca v-am luat un prieten. s

    RăspundețiȘtergere
  5. Suz, nu ne-ai luat un prieten:) Noi te-am castigat pe tine. Ma gandeam ca o iubire atat de frumoasa ca a voastra rar vezi..O sa mergem la 2 mai pentru ca noi vom stii mereu ca la 2 mai este el. Toata lumea il iubeste pe So si eu una stiu..SO este pe insula lui si la un moment dat acolo ne vom vedea cu el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare nespus de rau k te simti vinovata S., crede-ma k nimeni, dar absolut nimeni, intreg la minte, nu s-a gandit vre-odata k tu ai putea purta vre-o vina...si da este adevarat... noi te-am castigat pe tine...iar tu ai castigat in noi foarte multi prieteni... Suntem alaturi de tine si de familia lui Sorin...si ei teribil de indurerati...Cu totii am pierdut un prieten si un frate...!!! Ii vom pastra amintirea vie in inimile si sufletele noastre!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu l-am cunoscut p sorin asa d bine cum as fi vrut... k p un frate basist...
    ultima oara ne-am vazut la concertul de lansare bucuim.. am stat la barfe (evident p teme basistice) alaturi de baragan... am cantat putin impreuna la bass si am continuat sa vb d ale noastre muzici...
    imi povestea k o lasase mai moale cu basul dar vroia sa reapuce de studiu temeinic asa cum ii sade bine unui basist bun (nici o zi fara studiu...)
    la cateva zile am aflat k acea zi de vineri a fost ultima zi care aveam sa-l vad p sorin.. daca as fi stiut il legam cu lanturi de scena sa mai stam la vorbe, sa povestim, sa ne mai duelam in basuri...
    acu ma gandesc k sorin o ajuns intr-un loc mult mai frumos decat ast pamant... un loc in care omul asta va zambi vesnic, va privi asupra noastra si va astepta linistit momentul cand ne vom aduna cu totii la o bere... (stiu ca pare aiurea c zic)...
    RIP sorin... see u in a little while, good friend

    RăspundețiȘtergere