sâmbătă, 23 mai 2009

Nocturne

Visam cat ne e de bine, radeam in vis si m-am lasat trezit de acelasi
sunet care prevestea inca un vis rau, al tau. Mai nou eu sau nu dorm,
sau visez frumos. Depinde cat vin bem. In visul meu mi-am propus sa nu
ma trezesc, sa nu te trezesc, caci mi-era bine. Si la mine in vis noi
ne iubeam..La fel ca in nevis, m-am trezit dand la o parte bucuria de
a te fi simtit indragostit, m-am trezit sa te acopar, sa ma pupi, sa
ma iei in brate, sa astept sa adormi. Si, din nou, pentru a nu stiu
cata oara, visul meu a murit ca sa adormi tu..
Diminetile mele sunt arse de soare, diminetile mele sunt triste, la
fel si toate serile si zilele..Si n-as lasa sa fie asa, caci noaptea-n
vis mi-e bine..Dar totusi ma trezesc in fiecare dimineatza..si
visul..vis ramane.

Nu sunt nimic din ce-as putea sa fiu
Sunt doar prea mult
Si simt ca-i prea tarziu..

(Daca dupa 14 ani poti sa nu mai iubesti ca in prima zi, cum poti sa
nu vrei sa iubesti dupa 1 luna?)

miercuri, 20 mai 2009

Printesa din turn



Intr-o zi am urcat in turn. Am cantat numarand 192 de trepte, respirand corect. Fara sa ma uit nici macar o singura data in jos. Pene de porumbei. Sunt intr-o poveste si turnul meu nu este din lumea asta, nimic din ce mi se intampla nu este real, caci eu sunt o printesa si nu, acesta nu este turnul in care am fost inchisa. Eu urc si urc. Urc pana in varf si ma bucur de doua berze care planeaza si apoi aterizeaza pe o casa situata mult sub noi.
Nu ma tine nimeni de mana, este locul stramt si un clopot greu atarna langa treptele subrede pe care eu inaintez cu mult curaj.

À la claire fontaine,
M'en allant promener
J'ai trouvé l'eau si belle
Que je m'y suis baigné

Il y a longtemps que je t'aime
Jamais je ne t'oublierai

Sous les feuilles d'un chêne,
Je me suis fait sécher
Sur la plus haute branche,
Un rossignol chantait

Il y a longtemps que je t'aime
Jamais je ne t'oublierai

Chante rossignol, chante,
Toi qui as le cœur gai
Tu as le cœur à rire,
Moi je l'ai à pleurer

Il y a longtemps que je t'aime
Jamais je ne t'oublierai

J'ai perdu mon amie,
Sans l'avoir mérité
Pour un bouquet de roses,
Que je lui refusai

Il y a longtemps que je t'aime
Jamais je ne t'oublierai

Je voudrais que la rose,
Fût encore au rosier
Et que ma douce amie
Fût encore à m'aimer
(autre version:
Et que le rosier même
À la mer fût jeté.)

Il y a longtemps que je t'aime
Jamais je ne t'oublierai

Ex-istand

Am o nelamurire vis a vis de ecsii din viata mea. Cum de ei ma pot suna zi de zi, putem sa vorbim civilizat, sa ne vedem la cafea si eu sa nu ma simt deloc vinovata? Cum e oare posibil sa ma duc la petreceri cu iubirile lor noi? Cum pot sa fiu prietena cu nevestele lor?
Hmmm..
Nu mi se pare nimic ciudat, nu fac nimic rau..dar ce crezi?! Nimic nu ma scoate mai tare din minti decat constientizarea existentei ex-elor celui de langa mine.
Si aci mi se bat chestii cap in cap..
Cum era aia cu "ce tie nu ti place, altuia nu-i face?!"
Adica e ok ca eu sa ma hahai cu ai mei, dar nu e ok ca el sa se hahaie cu ale lui. Desigur ca nu e ok!
Pentru ca eu nu am incredere in foste. Dar am in fosti!
Din nou Simona o sa imi zica: bai tu ai ceva cu femeile, e clar. Eu o sa ii spun ca nu am..nu cu toate. Nu am nimic cu fostele femei ale fostilor mei. Ele sunt ok.
In goana mea catre maturitate si responsabilitate in cuplu, ma impiedic si cad lata pe un asfalt negru care ma face neagra la randul meu si uratica. Urata ca o maimuta..Ravasita de sentimente contradictorii, incerc sa imi fac ordine in ganduri si sa inteleg ca de fapt nu am nicio problema, ca nimic nu este important de fapt. Ca importanta sunt eu. Aia din centrul universului meu. Din pacate universul meu e urias si las destul de des alte planete sa intre si sa se ciocneasca cu planetele mele..multe, mici si colorate ca niste pilule pe care sunt desenate coroane de regi si smiley.

E totul atat de roz si verde si albastru. Din pacate nu am incredere in nimic si in nimeni. Si poate vor trece luni de zile pana cand o sa cred ca oamenii sunt corecti. Sau poate il voi crede mereu pe tata care o sa imi spuna razand ca toti barbatii sunt niste jigodii..si mai zice tata una buna "beliti ochii tata"
In timp ce scriu ex-ul meu favorit imi spune ca usor, usor o sa imi treaca toate. Mai zice ca sunt rea, ca poate al meu e la fel ca mine..
Si cu el eram rea, dar el era bun si ma lasa in pace. La cat de rea eram, zice el "mai bine ca nu te-am bagat in seama ca acum aveam riduri si par alb".
O sa fiu buna. Ca sa nu albeasca cumva domnii inainte de vreme si sa nu ii mai placa fostele:))

luni, 18 mai 2009

23

Anigram mi a spus ca nu stie nimic de mine.Imi dau seama ca m-am rupt de oameni pentru ca am simtit ca ei nu ma mai vor, cand de fapt eu nu mai vroiam nimic. De obicei vorbesc mult despre mine, viata mea, relatia mea. Expunerea asta nu este niciodata vazuta cu ochi buni, acum, cand nu "expun" nimic, toata lumea ma intreaba ce fac, unde am disparut.
Nu fac nimic iesit din comun.. Am hotarat sa nu mai vorbesc despre viata cea noua in care ma invart intre carti vechi si portelanuri..
Sunt bine 23 de ore pe zi. Vorbesc la telefon zilnic cu fostele mele vieti, timp in care el isi da sms-uri cu fostele lui vieti. Ma impiedic de o pereche de pantaloni care de fapt ajung sa imi vina foarte bine (mai e un tricou roz destul de suspect in care as putea sa dorm..);dar si la mine pe pereti troneaza nu mai putin de trei barbati superbi in rame viu colorate. Radem mult, eu ma mai enervez cand aud nume de femei. Desigur o parte din reactiile mele ii teatru, ar fi destul de ciudat sa nu imi pese, nu?
El..e bine. Usor rupt de realitatea inconjuratoare, artist. Il am 23 de ore pe zi. Atat are ziua lui de fapt..A mea are 24, asa ca ora libera este doar a mea si o folosesc exclusiv pentru mine. E ora in care ma intreb tot felul de chestii, e ora in care ma plang, ma asez cu capul pe volan si fac calcule. Trece repede ora mea libera.
Acum am un singur stres. As gati si nu am unde. Mancand ieri paella cu pui mi-am dat seama cat de fericita eram cand gateam chestii..Din 23 de ore circa 13 ore sunt dedicate jobului. De la 8 de cand ma trezesc si pana plec de la birou. Raman 10 ore din care 7 as putea sa dorm.
As avea trei ore magice in care as gati chestii..Sau as putea din 23 de ore sa am 24 si sa nu mai calculez, sa nu ma mai plang/isterizez. As castiga o ora in care sau as gati sau as dormi..
Hm..Cica bucataria se face in doi. Imi spune acum un mare maestru. Suntem speriati de balamale.. dar cica totul se face cu surubelnitele.
Deci voi gati curand.

Sunt bine, v-am zis, nu?

duminică, 17 mai 2009

Nettoyant Cuir

Sunt asezata pe un puf plin cu scartaietoare si beau suc de portocale. Am incercat cu alcool dar nu a mers, m-am amagit cu branza albastra si struguri si acum tac, pierduta in niste ganduri nedefinite.
Nu mai simt fetele..de ceva vreme. Sunt muta si imi place starea asta de asteptare. Nu, nu pe el il astept, ci astept sa treaca repede timpul ca sa ajungem acasa si sa dorm. Am fost un car de nervi pentru ca am avut senzatia ca sunt mama unui pusti autist care nu intelege cat de important este pentru mine sa fiu punctuala, sa nu dezamagesc (din nou! aceiaisi oameni).
Insa..odata ajunsa acolo mi-am dat seama ca singura pe care as fi dezamagit-o cu intarzierea sunt eu. Ca am stricat o zi frumoasa facand crize de nervi, ca am condus ca nebuna, desi..nu murea nimeni daca ajungeam cu 1 ora mai tarziu.
Ordinea prioritatilor mele se tot schimba si asta ma bulverseaza rau de tot. Pentru ca am uitat cum e sa fie doi, pentru ca nu am fost doi de multa vreme, pentru ca doi inseamna sa dai si sa nu astepti nimic..eu dau si cer desi mi se spune mereu de catre un mare intelept in viata "ciuci, nu astepta nimic!"...
Miroase a acetona si eu rad si rade si el. Citeste si eu ii explic, el rade si se gandeste..Da, ce meserie frumoasa - curatator de piele?!
Am varsat sticla de acetona pe mine, de la genunchi in jos, bad, bad girl, jap-jap. Credeam ca o sa iti aduc aminte de ceva, dar nu.
Ma doare capul si nu ma gandesc la nimic. Nu mai am sorrowuri, ganduri, nimic. Mi-e totuna (asa se scrie?!) daca maine ploua sau e soare, oricum o sa ma port ca si cum e vara.
Ah! Ce m-am dixtrat azi la Livada cu visini! Uite cum sar de la una la alta:))
Neste domni "statea" de doo ore dupa ceva de mancare, timp in care bausere neste beri. Ei si duamnele lor. Si au stat bietii oameni pana am sositi si noi si ne-am asezat civilizat la o masa rezervata (toate erau la fel cred ca e un trend sa pui rezervat, nu cumva sa vie clientii si sa ai de munca pe caldurile astea).
Cand am patruns in incinta, oamenii aia cu berile comentau dar destul de ok situatia de rahat cu intarziatul comenzii..M-am gandit ca o sa raman precis nemancata..Dar cu setea era mai grav. Ne-am asezat, am cochetat cu o matza neagra cu ochii galbeni apoi am cerut repede meniuri cu intentia vadita de a comanda inainte de a ne intoarce ospatarita curul. Neh! Fu asa de rapida fumeia ca nu apucaram decat de atingem coltul meniului.
Intre timp, o doamna de la masa se ridica si merge spre interiorul carciumii, o vad pe ospatarita ca se duce catre masa lor cu 3 salati si niste chestii de mancare, dar ce crezi? Supriz! Musterii nu mai doreste! Nu doar ca refuza mancarea, dar se reped si dansii catre "in interior" unde vocifereaza. Nu era un scandal, mai degraba o nemultumire data in misto.
Asa ca domnul meu, un decent din fire, a decis: ACUM ne ridicam si plecam.
Submisiva cum ma stiti si muarta de sete, am plecat alturi de el, cand colo, ce crezi?! In fatza noastra, cu un carton de oua si niste lamai, amaratul de ospatar vedea de la shopping. Bag seama ca ramasesera fara provizii.
Partea misto acum incepe. Al meu ii spune ca noi ne-am carat si de la masa cu domnii incepe dixtractia:
- Pai plecati? Nu plecati, ca uite au adus oua! Nu stati la o omelta? Pai da porcu'? Porcu' l-ati taiat? Ca au trecut doua ore de cand am comandat!
si hahaha, si hihihi, si 30 de grade in capul meu, jumatate anchilozat de o durere..
Si apoi atmosfera spaniola si Vanessa da Mata cu Boa Sorte si paella si bun gust..si limonada multa, rece, cu lamaie reala si miere..
Life is good. Si cand nu e..tot este. Asa sunt eu nebuna si ma plang mereu. Insa mi-e bine, nu conteaza ca ma tem de chestii care oricum se pot intampla..
Numele acestui post nu are legatura cu mare lucru:) stim noi despre ce e vorba..

Tudo o que quer me dar
Everything you want to give me
É demais
It too much
É pesado
It's heavy
Não há paz
There is no peace
Tudo o que quer de mim
All you want from me
Irreais
Isn´t real
Expectativas
Expectations
Desleais