vineri, 6 aprilie 2007

Crivatul sau despre prostie (veche povestea, insa e de zis la nepoti!)

dragilor,
astazi am simtit cea mai mare rusine din viata mea.. cred ca daca ma prindea cineva pe buda in timp ce faceam treaba aia rusinoasa, si nu imi era asa de rusine cum mi-a fost azi. fetelor, stiti ce e aia sa fie omul prost?? anul asta termin scoala. toata lumea este stresata de examene, unii alearga intre munci si scoala..iar eu sunt o proasta.. habar nu am sa copiez, de invatat invat numa' ca materia este monstruasa.. si nu am timp destul.
Pt ca sora-mea este o mare spioana in viata, am deci acasa un device f. smecher care cu o cascuta mica-mica de tot (bagata in ureche) te ajuta sa primesti de acasa informatii..fara sa faci nimic. si cand zic nimic, pai asta inseaman nimic.. ei bine azi mi am bagat cascuta si mi-am zis “hai sa vezi ce iau eu restanta copiind asa futurist”.. si dupa ce am scris patru pagini si sora-mea dicta de acasa in spume, pt ca ma gadila in ureche m-am gandit sa imi opresc “semnalul”. si am apasat nu stiu pe ce dracu..si in linistea din clasa s-a auzit clar si raspicat vocea sora-mii spunand: CRIVATUL. CRIVATUL BATE IN CAMPIA ROMANA..AI SCRIS FATA???
si atunci mi a cazut capul, pe jos, rostogolindu-se usor, usor..
nu mi-am revenit din soc..stiu ca profa s-a speriat..apoi s-a inrosit..apoi mi-a zis sa merg afara..si mi-a zis ca nici nu vrea sa stie cum ma cheama.. am plecat fara sa stiu macar cine sunt si ce cautam acolo.. nu stiu de ce m-am scremut sa termin scoala asta..cred ca pt ca e 500 de euro pe an..nu stiu daca profa va vrea sa ma mai lase sa imi dau examenul..nu stiu nimic.. cred ca cumva totul se petrece dintr-un motiv.. o fi vre’un semn sa imi vad de scoala ca locuri de munca mai sunt pe planeta? sau o fi vre un semn sa imi vad de munca si sa ma cac in ea de scoala..acum in ultimul an, pe ultima suta de metri??
sunt cred prea batrana pt a mai copia la examene..sau pt a mai da examene..

joi, 5 aprilie 2007

Am gasit, am ras si voi sa rada si altii!!

RACUL
Simbol: racul. Care merge indarat si in laterala, adica niciodata drept. Ascuns. Intortocheat. Cu o carapace pe care cu greu poti sa o spargi.
(unde nu cred eu ca e adevarat, nu schimb nimic, unde e adevarat..punctez:)))
Element: apa. Mai exact spus apa care se scurge printre nisipuri miscatoare. Acum e bine si pasarelele canta, va plimbati pe o plaja insorita, in secunda urmatoare te zbati sa scapi din clestii lui care te trag spre o gaura neagra. In care e destul de probabil sa iti petreci restul vietii. Apa si otetul or fi bune purgative, dar au gust oribil.

Calitate: cardinal. Adica e lider, mai exact campionul absolut al santajului sentimental. Racul este Mama tuturor celorlalte semne.

Guvernator: luna. Un personaj misterios. Care face manevre pe la spatele tau. Lunatic-sarit de pe fix. Practic, un montagne-russe de emotii fara dispozitiv de siguranta.

Activitate preferata: vaicaritul

Carte preferata: Ghidul martirului

Model in viata: Eeyore, din Winnie Pooh (HAHAHAHAHAHHAHA)

Idol romantic: Carmen

Slujba ideala: victima cu atestat

Prima intalnire ideala: mami conduce masina si dupa aia comanda de mancare pentru toate lumea. Celalalt ii soarbe lui mami cuvintele din gura dupa care plateste consumatia.
Fraza stereotipa: „dupa tot ce am facut pentru tine...”

Fraza de agatat: „mananci si aia?”

Parte a corpului: pieptul, vesnic zgariat de camasa din par de camila pe care o poarta, ca orice martir vrednic

Zona erogena: pieptul. Barbatii obsedati de sani si femeile gen Laptaria lui Enache sunt nascuti in Rac. (unde nene??????)

Stil romantic: codependent. Daca poate, o sa faca operatie ca sa deveniti siamezi

Ciudatenie sexuala: plange inainte, dupa si in timp ce face sex, de fericire sau de nemultumire, pentru ca tu sau el/ea ati avut orgasm multiplu sau nu (NU ESTE ADEVARAT. AIA CU PLANSUL! CU ORGASMUL...Nu comentam)


- sucit, manipulator, ar trebui internat la nebuni

- sensibil, se zbate in chinuri sentimentale, isi schimba dispozitia de la o clipa la alta

- daca iti da prin cap sa ramai cu un Rac pentru ca ti-a fost mila/te-a impresionat, cu siguranta a doua zi o sa te trezesti cu o persoana total diferita

- majoritatea sunt timizi in public, mai degraba un tip casnic

- speriosi, ii inspaimanta si propria lor umbra (sigur ca da!)

- iritabili si nu logici. Sufera de sindromul „toata lumea conspira impotriva mea”. Sunt nascuti incapabili sa gandeasca rational

- cearta-te cu ei si o sa se ascunda in carapace. Nu de frica, ci doar ca sa planuiasca urmatoarea miscare. Lasa garda jos si nu o sa iti fie prea bine.

EA

- e blanda si grijulie. Are un excelent simt al umorului si o inima mare si plina de dragoste. Cauta un barbat care sa fie fidel, atent si stabil. Viata ei se invarte in jurul tau, al copiilor si al catorva prieteni (HUH? hihihihihiih!)

DAR

- intra in viata ei si o sa fii supus santajului emotional pentru totdeauna

- casa ei e un altar al vietii sale de pana acum. Pastreaza absolut orice are o cat de mica valoare sentimentala: poze, cadouri, servetelul cu care te-ai sters la gura atunci cand ai zis ca mancarea ei este exceptionala...

(asta m-a facut sa rad, si mi-am adus aminte ca am din tinerete o ghinda, mi-a dat-o mie Cristi in parc, in Herestrau, in anul 1998, prin vara..cred ca are si data pe ea scrisa mic-mic)

- pregatita pentru orice fel de urgente. Inclusiv pentru uragane, desi sta in Romania, la Brasov

- E atat de distrata incat nu o sa iti poti da seama daca te asculta sau doarme cu ochii deschisi. O sa verse o mare de lacrimi si o sa isi ceara cele mai umile scuze daca ti-a distrus vreun lucru la care tineai, dar nu o sa stii niciodata daca a fost un accident sau s-a razbunat pentru ca ai venit tarziu acasa saptamana trecuta

- O rontaitoare. Daca ii umpli dulapurile cu dulciuri, o sa fie fericita (who?me??)

- Vrea sa te faca sa crezi ca tu esti seful. Dar ea o sa aiba ultimul cuvant, printr-o serie de atacuri de inima, diverse boli psihosomatice si vizite dese la urgenta la 2 noaptea. Si o sa iti aduca aminte cat de nerecunoscator esti dupa toate sacrificiile care le-a facut pentru tine

- Cand se enerveaza e un amestec intre o regina din tragediile grecesti si un santajist sentimental ordinar. O sa te faca sa te simti ca ultimul criminal prin poza ei de victima

- Madam Rac pare foarte inofensiva la suprafata. Unii dintre criminalii in serie par la fel. (am ras de am murit!!)




Racii au nevoie de siguranta

Alinta-i cand sunt deprimati

Incurajeaza-le simtul deosebit al umorului

Aminteste-ti ca sunt foarte draguti inainte sa sara la gatul tau

Iau foc daca le alimentezi ipohondria



Cum se inteleg cu altii

Pariaza pe: Taur, Leu, Scorpion, Pesti

Doar prieteni: Capricorn, Rac

Trage-ti un glont in cap acum: Berbec, Gemeni, Balanta, Sagetator, Varsator

Oaia neagra: Fecioara

Puncte puncte

de-a lungul anilor am trait alaturi de niste oameni bucuriile si necazurile lor..apoi le-am trait pe ale mele, am jurat si injurat ca nu o sa mai fac "asa" niciodata..si tot am facut. si am avut relatii fericite sau nefericite si am iubit baieti si m-am sarutat in betie cu fete, si am facut chestii despre care imi pare rau si chestii despre care nu imi pare rau. am iubit si am urat, am iertat si nu am iertat.. am iubit mereu oamenii..am avut plimbari romantice, cu tinut de mana si cu gol in stomac si zbor de fluturi cand EL ma pupa, asa..fara "cu limba"..dar apasat ca sa stiu ca ma iubeste..am avut palpitatii cand suna telefonul pentru ca stiam ca e o relatie interzisa, desi..nu era nimic interzis in ceea ce iubeam..tu stii povestea mea cu EL si stii o parte din ce era in mine in lunile acelea..mai stii si ca am fost fericita cu el si ca l-am iubit, apoi nu am mai fost fericita cu el si l-am urat.
L-am urat pentru tot ce a facut, pentru ca mi-a citit toate jurnalele si toate mailurile si toate conversatiile de pe mesanger, mi-a citit mesajele din telefoane si tot-tot..mult inainte de a avea eu relatia glorioasa cu CEL CARE IUBEA ALTA FEMEIE.
A citit si a judecat, fara sa fie sigur daca il insel deja..mi-ai spus ca eu, pt ca m-am ars, ar fi trebuit sa am un fel de reactie si sa fac ceva..nu e asa..si tu ai mai avut mici scapari, nu?
Poate si tie ti-au zburat fluturi in burtica dupa o EA la vama veche, sau ti-a fluturat ceva in pantaloni dupa nu mai stiu eu cate sirene sau alte minunatii cu tatze si buci....tu esti baietel si ai mai multe drepturi cumva.
Poate ti-ai pus-o, poate nu, nu e treaba mea. nu e treba mea nici macar cum ai aflat ce ai aflat. stiu ce stii..culmea, mie nu imi trimiti copy/paste dupa ce am spus..poate ca am sustinut o evadare, dar nu am sustinut nimic care te-ar fi facut sa suferi si asta ar trebui sa stii. in viata ai bune si rele, caci fara cele rele poate nu ai aprecia ce e de fapt langa tine. nu stiu ce mi-a venit sa iti scriu. Eu cred ca oamenii pot sa iubeasca infinit de multi oameni si mai cred ca cu dragostele nu te pui: daca te-ai indragostit, da-i inainte. Mai stiu ca daca iubesti cand cineva te iubeste, e mai bine sa iei in calcul ce iti doresti pe termen lung..imi e foarte dor de voi. Acasa ar fi fost altfel totul ..

Corespondente

Azi ascult Cesaria Evora, pentru prima data de cind am venit.. inchid
ochii si sunt la Vama, la Ovidiu, e sase dimineata, soarele abia se
naste, greu, mare si rosu, e atit de liniste, doar Cesaria murmura
incet, soptind, e atita durere in ea, e glasul nisipului si-al marii.
Atita singuratate ma incovoaie, ma string sub patura pe banca de lemn,
sorb din ceasca de cafea de la Mitocani si trag din tigara, cenusa ei
e tot ce ramine real din mine..
Ma gindesc la lucruri pe care le-am iubit si nu mai sunt sau nu m-au
iubit .. ma vad valsind pe insula asta pustie, valsind cu tine, suflet
pierdut, la fel ca mine.. noi, doi Crusoe, esuati in marginea
pamintului, singuri si goi, Adam si Eva.. sarpele ia glasul tau,
Cesaria, si cinta valsuri vechi.. iar noi uitam cine suntem si valsam
ca un singur trup catre moarte.. si, fara sa te vad, te simt alaturi,
o umbra calda, un val ce ma inveleste tandru, sub umbrelele de stuf
ce-mi acopera pudic vederii partile intime ale marii, rosind sub
soarele enorm si copt.. Si apari de nicaieri –din mare?- zimbesti si
lumina din ochii tai arunca scintei in nisipul fin de arama. Imi
intinzi mina si o aureola de aur iti acopera fruntea si parul.. Nu
spui nimic, insa linistea e atit de pura incit iti aud gindul si vin..
mereu..
Sorb din cafea si zimbesc.. visez ca nu ma pot trezi din vis, prinsa
in paienjenisul irisului tau, aripile mele sunt corzi dureroase ale
viorii Cesariei, vibrind o data cu tine la fiecare atingere. Inspir cu
toate simturile acordate intr-un minor nestiut seva din care se nasc
cintecele ei, aroma ta, a marii. Si e atita iubire si-atita durere in
acelasi timp in toata aceasta liniste.. aud insula suspinind si valuri
despletindu-i lenes plaja, si pasii tai tot mai departe, mereu fugind
cu fiecare val tremurind nehotarit, muscind cu fiecare privire in urma
cite o parte din carnea mea, rupind o farima de plaja si dor.. lasind
in urma jertfa de pietre pretioase, dorinta si scoici moarte.. si nu
mai suntem trupuri, suntem doar plaja si mare.. si iubire care nu
sfirseste niciodata, perpetuum mobile etern, un val care-mi uda
buzele uscate si altul care-mi fura sufletul putin cite putin, cite un
fir de nisip la fiecare pas.. un rasarit care mi te reda, insingerat
de dor, si apusul care te trimite inapoi, in moarte absurda, scurta..
Uiti mereu drumul de intoarcere, doar scoicile si pietrele iti mai
arata calea inapoi dar tu, furios, le ucizi si le trimiti sa umple
golul din mine, sa nu-mi mai auzi glasul, fosnind nisipul de dragoste
si murmurind un vals atit de vechi incit nimeni nu si-l mai
aminteste..
Si peste toate astea, un cintec de vioara aluneca usor pe-un fir de
briza infiorata de atita tristete…

Nu stiu de ti-am trimis tocmai tie gindul asta pe care l-am scris acum
citeva zile.. sau poate stiu?

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


cateodata ma infurie soarta asta si lumea asta si plecatul asta peste
mari si tari in cautarea de "ceva"..si apoi ma gandesc ca de fapt ne
este scris sa bantuim tot cautand ceva pentru ca in final sa murim fara sa stim
daca ceea ce am cautat prin lumi si emisfere este de fapt acel "ceva"
...mi-a placut gandul tau dar te regasesc asa de trista in el..te vad
la ovidiu cu tigara si cafea, vad tot ce imi povestesti, dar pari
rupta de cele bune si trista..indragostiti de trista. de cine iti este
asa de dor in timpul unei melodii a cesariei? sa te intreb sau stiu ce
e in gandul tau? simt mirosul de alge si sare din vama, si parca ma
jeneaza usor intre degetele desculte un graunte de nisip de scoica
sidefie, si dinspre tine vine izul de cafea infuzata si ma imaginez
mestecand zatul..e frig acum in vama dar as risca un drum pana acolo
doar sa ma bucur de cele ce au fost. si sa bocesc singura de dorul
celor ce nu mai sunt...trebuie sa te mobilizezi cumva si sa ajungi la
vara la mare. stiu ca ai putea sa alegi sa vezi lumea cea mare, si
sincera sa fiu m-as bucura sa stiu ca ai plecat in caraibe sau in cuba
(unde trebuie sa mergi si sa il saluti pe fidel transmitandu-i
admiratia mea pt tinuta lui vesnic kaki)..trebuie sa incerci sa
asculti si alta muzica si sa imi scrii unde te vezi si eu sa iti spun
unde ar trebui sa mai mergi..m-am ramolit. nu ma simt mai batrana
decat de obicei, dar ma simt parca mai obosita. EL a facut 21 de ani
duminica. l-am celebrat la terminus, alaturi desigur de 100 de barmani
goi beti si ai nostri dragi: mirela si cornel, diana si boris, colegul
bojescu si colega mea mara..etc. ina nu a venit fiind la resita cu
andreea. a fost frumos si e frumos totul in continuare. nu am poze si
tre sa iti marutrisesc ca inca nu am intrat pe ofoto sa te vaz cu
colegii. acasa entul este mort de cateva zile desi l-am platit..cu
examenele am terminat elegant, pastrand o unica restanta pentru anul
scolar ce va sa vie, asa sa fie de prasila. in rest note mari si viata
minunata la scoala.
ti-am scris despre lucrurile zilnice ca sa ma rup usor de vama veche
si de ce e trecut. inca imi e dor de multe. si am tot zis ca o sa fac
diverse lucruri pe care nu le-am facut. si nu gasesc un cacat de timp
sa le fac. te pup mult si ma retrag in muzica pe care am luat-o de pe
net si in filmele cu care am crescut. apropos am luat: maria-mirabela,
undeva candva - ala cu dr. quinn si superman (hihihi), what dreams may come -
cu robbie williams, am luat unul francez f nou si f bun - sa mergi
sa il vezi: jeux d'enfants..si o sa mai iau amintiri din copilarie,
ala din 1964. cand vii acasa iti fac copii sa ai filme bune acolo,
macar cele romanesti! am cautat si toate panzele sus dar nu e de gasit
bag seama. te pup mult cu dor de acasa
ps - al naibii metrou trece mereu pe la tineretului de am facut scurta
la gat uitandu-ma dupa voi

Ce ciudat

Ma "plimb" de ore bune pe net, citesc si "ma uit si la altii in gradina". Din ce ma uit mai mult si citesc mai mult din ce imi dau seama ca de fapt nu stiu daca am ceva de scris sau de spus. Cred ca e din cauza unei zile de rahat. Am un fel de depresie de cateva zile. Cred ca e o depresie..nu stiu cum e sa ai o depresie dar am vazut ca e un fel de trend sa ai depresii. Asa ca eu cred ca am o depresie..asa de cateva zile. Nu imi place sa imi scriu mie insami, sau mai grav, sa scriu unor oamenii despre care nu voi sti niciodata nimic. Nu imi place pentru ca nu stiu cum este sa vorbesti singur. Sau de fapt stiu..nu. clar nu stiu. eu vorbesc de obicei cu cineva. ne spunem chestiuni, ne contrazicem sau ne sustinem. nu stiu de ce as vrea sa am chestii pe net. ma gandesc de cateva zile : care e treaba asta cu blogul? da, as vrea sa am chestii care sa ii bucure pe alti, care sa faca oamenii sa rada! asa da. insa eu, cred ca datorita depresiei (cum va spuneam!!)nu stiu nimic care sa faca pe nimeni sa rada. acum. si de fapt nu doar acum. de cateva zile nu stiu nimic. am rasfoit paginile blogoase si am constatat ca oamenii scriu despre orice. de la hemoroizi pana la reduceri la hainite intr-o tara din Asia. Concluzionez ca e bine si e tot un fel de trend sa ai un blog. Nici nu stiu daca eu vreau sa fiu trendy, sau sunt si eu numai o oaie dintr-o multime de oi blege. Am cetit insa si chestiuni interesanta, exista oameni care au probleme, ganduri ascunse, ganduri bune si ganduri ciudate - pe care si le "azvarl" pe blog. E un fel de refulare cumva. Nu am chef de nimic. Vreau sa imi aprobe Dona postarea povestirilor Hamericane pe acest blog. Astfel o multime de "cautatori" vor citi si se vor minuna de perepetiile unor tineri casatoriti pe pamanturile Hamericane:) Am vazut ca pe un blog pot sa fie mai multi oameni, implicati zic. Eu vreau sa am un loc unde sa pun chestii care imi plac mie. nici macar nu vreau sa scriu ceva. Atat am vrut sa spun. Iar ma apuca "depresia". Este ingrozitor sa ai o depresie. Pasul urmator, pentru a ma pastra in trend ar fi sa iau Xanax. Pacat.