joi, 18 februarie 2010

Sa nu te joci cu focul...

Astazi am avut a treia experienta fumigena. Scuza? N-am. Pur si simplu nu tin minte lucruri. Hai sa le luam pe rand.

Acum multi ani, prin 1998 ma pregateam sa plec la mare cu Suraj. Sora mea era la bunici, tata la peste, mama de serviciu pe unitate. Aveam permis dar nu conduceam Olcitul meu Marinica..nu stiu de ce. Sora'mea plecase la bunica si luase cu ea niste saboti inalti, foarte la moda in vremea aia, asa ca am decis sa merg sa mi iau altii. Am plecat la cumparaturi cu zisul Caramele, mi-am luat din pavilion H o super pereche de saboti inalti, piele intoarsa, o nebunie..
Am venit acasa, m-am dezbracat rapid. Era ora 4 dupa-amiaza. Am trantit pe foc o craticica in care zacea o ceara (niciodata nu m-am priceput la treaba asta cu epilatul acasa, nu stiu ce o fi fost in capul meu). M-am dus la baie, am facut pipi si dus si la un moment dat..cum stateam eu asa pe buda, vad o flacara (*mov) paranormala care tasneste cumva printr-o mica crapatura a usii de la bucatarie.
Alerg in viteza, deschid usa, negru ca in iad, ceara mea ardea si mirosea de te lua cu lesin. Sincera sa fiu nu mai vazusem ceara arzand pana atunci, habar nu aveam ce trebuie sa fac, asa ca am udat un servet de bucatarie si l-am aruncat estetic peste oala arzanda. Ceara incinsa a sarit pe aragaz si pe jos, focul s-a stins, eu eram neagra si goala si speriata..si nu aveam tigari. Asa ca am pus pe mine un cearsaf, l-am sunat pe zisul Caramele sa vie omul cu un sfat si o tigara. Inca imi aduc aminte moaca lui cand a intrat in casa. Eu neagra pe fatza, holul negru, bucataria neagra, eu in cearsaf alb..divin..
Bai..zice el cu tigarea in gura..e cam groasa..Te sparg ai tai:)) La cat plecati la mare?
La 8..
Ah! Pai ai timp!

Timp sa ce?! Sa zugravesc? Sa schimb casa? Nu. Sa spal mobila, toate vasele, peretii, aragazul, tot. Caramelosul a lasat un pachet de tigari si a plecat acasa. In mai putin de 10 minute eram cocotata pe masa si frecam cu spot la tavan. Apoi mana cereasca, la usa au sunat vara-mea si sotul ei. Cu ei am bagat smotru pana la 8. Plecarea la mare s-a amanat cu o ora sau mai multe, nu mai stiu, stiu ca aveam fum si in urechi..Dar! Plecam la mare. Nimic nu mai conta..

A doua poveste cu foc a avut loc undeva in anul 2000, in garsoniera blue de pe strada Ostasilor. Bozzo era la munca, era vineri noaptea, iarna grea. Aveam o soba verde, de teracota, foarte vintage asa. Incalzea bine casa noastra de numai 10mp..si cand nu uitam sa pun o oala cu apa pe ea, se putea vietui minunat in micul nostru iatac. M-am culcat pe la 12 cred..de obicei nu reuseam sa adorm pana pe la 3 cand venea el din club; faceam curat, gateam, vedeam filme, as fi facut orice numai sa nu adorm..Ei bine in noaptea aia..am adormit. Dar nu oricum. Ci asezata strategic cu capul spre soba, cu perna pusa jumatate pe capul patului, jumatate..pe soba.
Imi aduc aminte vag..o caldura placuta la obraji..Apoi un sunet ciudat..niste mici pocnituri. M-am trezit, perna mea ardea mocnit sub capul meu, era o perna plina cu melana, nici nu vreau sa ma gandesc daca ar fi fost plina cu pene ce miros ar fi degajat. Buimaca de somn am ridicat perna si odata cu ea si valul de fum negru, inecacios. Am deschis larg geamurile, am pus perna in cadita si am dat drumul la apa rece peste focul pocnicios. Apoi..am aprins o ..tigara..si am iesit pe geam. In fata blocului nostru derapanat se parcase un taxi din care cobora al meu baiat. Si moaca lui mi-o aduc aminte perfect. S-a uitat in sus, eu i-am facut cu mana intr-un nor de fum si aer cald care tasnea din casa..A urcat 4 etaje in fuga si ..nici macar nu m-a certat. Doar eram un pisioi nevinovat care adormise cu capul pe soba. Insa..m-a parat alor mei si la foarte putina vreme ne-am mutat la ei, unde eram safe se pare.

Azi am facut-o pe ultima. Gravidutele nu au minte. Li se sterg chestii cu totul. Dimineata am primit directive, nu ceva care presupunea eforturi ci doar o ciorba buna de fasole uscata. Boabele fusesera puse la umflat de cu seara, le-am asezat frumos intr-o oala incapatoare, am pus apa multa, am aprins aragazul, am deschis si geamul sa nu aburim bucataria si..am plecat. In micul meu iatac unde am vietuit pentru 3 ore linistita, fara sa ma mai gandesc macar o secunda la biata fasaica. Dupa cele 3 ore, in care am vazut un film si m-am conversat cu diversi, mi s-a facut o pofta de iaurt si am zis sa..
Usa de la bucatarie era bine inchisa, insa in spatele ei..iadul pe pamant. Ardea fasaica mea cu un fum negru si des..Oala avea boabele pe veci arse in email, iesise ceva fum pe geamul deschis, dar nu se compara cu ce fum a iesit din bucatarie in casa..
Am aruncat tot, am deschis toate geamurile. De doua ore mama curata cu solutii diverse sperand ca va putea sa scoata miresmele de satra din draga noastra casa. Eu ce sa mai zic? Am facut o mazare excelenta langa care am stat pana a fost gata. Am pus alta fasolachia la umflat, pe care o sa o fiarb a altcineva..In casa miroase inca asa cum cred eu ca miroase la saraci, a fum..dar nu un fum de lemne, ci un fum de..saracie.

Cand eram mici ni se spunea ca daca ne jucam cu focul o sa facem pipi in pat noaptea..sper sa nu fie adevarat. Eu nu m-am jucat cu focul..El se joaca cu mine..
Oricum, de fiecare data am ras grozav de peripetiile mele. Si azi ..biata fasolica..

miercuri, 17 februarie 2010

Daca eu as fi iubita mea..

si m-ar intreba oamenii "cum e ma fata asta?" si eu, cel care as iubi-o, as iubi-o cu adevarat, le-as zice asa...

Fata asta e nebuna, dar are o nebunie frumoasa.

Fata asta are poze in rame colorate pe pereti, poze in care pastreza oameni pe care ii iubeste. Fata asta cumpara culori si pensule si picteaza rame desi..habar nu are sa picteze. Fata asta are o colectie de ursi de plus, o colectie de cd-uri cu tot felul de muzici, e fascinata de carti vechi si de povesti noi. Fata asta are jucarii mici si bebelusi de jucarie. Fata asta e indragostita de albastru. Fata asta s-ar uita la filme zile intregi. Sau ar dansa zile intregi. Sau s-ar tine in brate si s-ar pupa zile intregi.
Fata asta e posesiva si iubeste ciudat de tot, aproape ca sperie oamenii si o parte fug destul de repede din viata ei pentru ca le este frica. Si au si de ce, caci fata asta e nebuna. Dar are o nebunie frumoasa.
Fata asta nu stie sa cante, dar canta. Fata asta nu stie sa deseneze, dar deseneaza. Fata asta nu stie sa brodeze, dar coase..Fata asta poate nu stie sa iubeasca, dar asta nu a impiedicat-o sa viseze colorat si frumos, noapte dupa noapte. Si sa iubeasca. Pe oricine a parut dornic sa fie iubit de cineva. Fata asta rade si are multe feluri diferite de ras - unele extrem de enervante! Altele..de soricel, dragute..
Fata asta are multe "gasti", una mai diferita de alta. In toate este extrem de fericita si pare ca apartine tuturor dintre ele..
Fata asta cunoaste o multime de oameni si totusi habar nu are cum sa isi foloseasca conexiunile..sau nu vrea?!
Fata asta este rautacioasa cand cineva o provoaca. Ameninta, se inroseste la fatza, spune o multime de mascari..apoi se calmeaza si se comporta ca si cum nu s-a intamplat nimic ingrozitor..De obicei incheie o cearta cu "te pup" sau ceva siropos..
Fata asta e speriata de oamenii rai si de obicei ataca de teama sa nu fie ea atacata..

duminică, 14 februarie 2010

In cazul in care se intreaba cineva ce imi doresc eu:


vreau asa multe multe papusele. teoretic as putea sa merg in toate SH-urile din cartier si as gasi neste jucarii, dar..nu pot merge foarte mult pe jos, hello kitty e ceva nou si deci nu o gasesc la SH, nu stiu daca in SH se gasesc si jucarii (in Bucuresti nu stiu..). Mi-as dori sa stiu sa le fac eu pe jucariile alaturate:( si sa cumpar numai ..ochii:))



dar nu stiu sa crosetez..decat lantisor din ala..

am primit andrele dar nu stiu ce sa fac cu ele..

nu am decat ata rosie, alba si bleu..

si in timp ce scriu asta am asa un deja-vu de moare lumea..caci nu mai stiu ce urmeaza, dar era ceva ok:) Mama ce imi place de veveritza asta gri su turbata!!
deci..vreau:) cine stie de unde, sa zice!

Seara de Valentine

De cateva minute bune rad uitandu-ma la sinteza zilei. Badea citeste "mici declaratii de dragoste" de pe un site special facut pentru Valentine si iubirea proslavita. Cum arata o declaratie de dragoste pe bune, intreaba razand Bendeac, Misu cel care pana acum s-a inecat de ras vazand filmulete de pe youtube cu nunti la care lesina oameni pe capete.
Eu nu am simtit treaba asta cu Valentine de cativa ani, adica..ma gandesc bine si cred ca am avut asa cateva Valentine's day..la un moment dat - probabil imediat ce aparuse moda la noi cu inimioare si siropeli.
Cred ca oamenii care au acasa pe cineva drag au Valentine in fiecare zi..Sper! In rest mi se pare doar o alta zi. Frumoasa ca toate de pana acum. Azi a fost si soare. Azi e ziua Alexandrei de la Constanta, la a carei zi de nastere am mers acum asa de multi ani..cu Diesel, Vio, Cri si Antonio Soare..Hm..pare o alta viata. Petrecerea era in portul Tomis, pe un vapor, ningea..erau lebede in port. Vaporul era langa On plonge, imi aduc aminte vag petrecerea..stiu ca Alex avea o rochie lunga, neagra. Si un palton albastru..Alte Valentine nu imi aduc aminte..Probabil ca am primit si cadouri caci vad cutii pe care scrie CK pline cu bijuterii si chestii dintr-o alta viata..Doar ca am uitat..am uitat tot si nu imi dau seama daca e de la gravidie sau pur si simplu mi s-au sters chestii..
Am vazut acum o luna un film frumos, I hate Valentine's day , o comedioara draguta, asa..cu iubire si baiatul ala pe care il iubea Carrie in Sex and the City, Aidan...si cu o fata care nu mi se pare draguta dar in filmul asta mi-a placut..
Nu mai sunt romantica:( Pentru ca nu ies din casa. Pentru ca nu am cui sa fiu romantica iar mie imi sunt prea romantica incat imi pare ciudat..Nu mai sunt siropel pentru ca nu mai stiu daca e corect sa fiu siropel. Nu stiu daca o sa mai pot sa fiu romantica si siropel vreodata, cred ca o sa imi ramana frica asta de barbatul roman, un exemplar rar..deosebit.

Imi zicea unul razand in barba ca o sa il caut intr-o zi, dupa ce in prealiabil o sa imi curg mucii de plans pe volanul masinii. Ma indoiesc. Nu as mai cauta barbatul roman niciodata. As vrea sa nu generalizez si sa cred din tot sufletul ca mai SE exista barbat roman decent (sau sa zic si femeie romanca decenta?!) ..Vai ce prostii scriu..timp in care rad ascultand ineptiile astora la antena3. Gata. La naiba cu Valentine's day.

Daca exista ceva, orice legat de Valentine..asta este: