vineri, 1 februarie 2008

How can I control my fear?

Am visat ca era cutremur.Noaptea trecuta.Pasarile se zbateau in
colivie, visele s-au amestecat si nu mai stiam exact unde incepe
realitatea..De obicei stiu ca visez, ma joc cu gandul din vis, aleg ce
sa fac, ce sa mananc, cu cine sa ma plimb. Nu eu aleg sa fie
cutremur...Un vis urat e greu de controlat. Ne am asezat in tocul usii
de la sufragerie.Eu si Sabi, fatza in fatza, in genunchi. Tineam
mainile impreunate si ne rugam, amandoua stiam o singura
rugaciune..Doamne-Doamne ceresc tata..Am 2 frici mari. Uriase.
Cutremurul si orice legat de sora mea. Restul is chestiuni
controlabile. In vis. Am invatat sa imi continui visele..Merg la pipi,
suna telefonul, apare alt gand pe firul visului..Eu visez. Azi
dimineata am ramas la Vioara in bucatarie. Am ramas la desert,
prajitura aia buna de la Ikea dar cu glazura de ciocolata. Ma culc
acum. Trebuie sa mananc macar un sfert din prajitura! Nani bun!

Statut

In urma unei conversatii telefonice cu o anume doamna am zis ca e musai sa scriu un post despre femei si statutul acestora.

Demult, in nori de fum si licoare cineva a intrebat:
- Dar tu doamna, de ce te-ai maritat?!
Si raspunsul a venit rapid:
- M-am gandit ca suna mai bine cand spun "sunt divortata" decat "sunt nemaritata".

Ajungi la o varsta la care cei din jur au o casnicie, poate un copil sau doi. Fetele tale s-au maritat si unele dintre ele deja au un divort. Alte fete sunt la a treia casnicie, fericite. Si iti dai seama ca e ceva in neregula, mai ales cand auzi ca in afara de tine, mai e cineva care te iubeste si care s-a gandit: Bre, pai tu ce faci?!

Cineva scria ca in jur prietenii s-au casatorit si au facut copii, numa' noi copilarim inca. M-am gandit eu bine la treaba asta cu casatoria. Cred ca daca as fi vrut m-as fi maritat pana acum. Si mai cred ca nu m-a vrut nimeni atat de tare incat eu, simtind atata iubire sa nu pot spune STOP.
Asa ca am fugit cat am vazut cu ochii de cate ori am simtit ca trece timpul si nu se intampla nimic.
Cred ca in viata te casatoresti o singura data. Prima data. Apoi este doar asa..o a doua uniune. Se mai naste un copil, trebuie sa fie familia familie..ehe..Complicat nenesule.
Nu stiu daca nunta religioasa te leaga mai tare decat hartia de la starea civila, dar mi-ar placea sa cred ca da. Si desi nunta visurilor mele este pe plaja sau intr-o padure, ma indoiesc din ce in ce mai des ca se va petrece intr-un viitor apropiat..
Ce barbat vrea o mireasa desculta, cu o rochie alba din panza? Ce barbat cauta o sotie care este rebela, independenta, pretentioasa, vesnic nemultumita?!
Al meu. Al meu asta o sa vrea si asta o sa aiba.
Daca la un moment dat el se va indragosti de o alta femeie, sau eu imi voi gasi (din nou) adevarata dragoste, vom divorta si iata! voi fii in rand cu lumea!

Femeia anilor 2.000 este mama singura, are cariera, un iubit secret si total nepotrivit si INTOTDEAUNA are prietene cu care iese in oras, cu care povesteste, rade si plange.
Nu cred ca mama mea isi doreste ca fiica-sa sa fie o femeie a anilor 2.000. Inca mai cred ca exista speranta. Inca mai visez ca imi voi face vacantele cu sotul meu si copii, cu masina, fiecare cu un copil in rucsac, in carca. Eu facandu-le lor poze pe coclauri...

Nu era mai bine pe vremuri?? Cand fetele se maritau, tranteau copii si apoi traiau o viata searbada, el mergea la bordel sau avea o amanta, ele se culcau numai cu el si visau la ofiterul care o curta pe verisoara Lulu?!
Neh!

Nemaritata versus divortata. Bagati?!

Draga Cimi..

Pentru ca mi-am adus aminte de Alina, am scris ceva pe blogul cu povesti de cand eram mici. Si ii trimit nebunei sa se raza si dumneaei.
Alina imi spune ca are jurnalul din tinerete cu ea, la birou. Pe jurnal in cheama Cimi, asa l-am botezat noi atunci. Pe la 1996..In jurnalul ei scriam si eu, chestii pe care nu cred ca i le ziceam face to face, ca sa nu suferim ca proastele. Caci am avut o vreme in care am suferit amandoua.
" Draga Cimi,
Alina nu este o prietena chiar atat de buna, iti scrie doar cand este suparata. Cand ii este bine, uita de tine."
De pe vremea aia Alina stia ca va avea o fetita pe care o va boteza Maria-Cristina..si tot pe vremea aia noi stiam ca dragostele vin si pleaca, dar o prietenie adevarata va rezista peste ani.
Eu eram Kelly caci eram blonda, ea era Brenda si EL era Dylan..Caci pe vremea noastra era Beverly Hills 90210 la tv si noi trei ne iubeam ca in filmul ala:))



Azi ii scriu virtual lui Cimi:

"Draga Cimi,

Suntem in 2008 si nu m-am vazut cu Alina de cativa ani. Nu stiu cum arata Maria Cristina decat din poze..M-am vazut cu Alina cand era gravida si am stat cu capul pe burta ei sa aud cum ii bate picei inima.
Stam in acelasi oras dar suntem atat de ocupate incat nu avem timp sa ne vedem. Nu a trecut insa AN in care sa nu ne sunam de 1 iunie si 2 iulie, cand sunt zilele noastre de nastere. Vorbim des..Sunt convinsa ca dintre noi doua azi eu sunt "bunessa" (hahahahaha!) dar deh..una are copil, alta are 58 de kg. Nicuna dintre noi nu a ramas cu Dylan, dar este bine asa, caci Dylan al nostru are fata lui care este o frumoasa:)
Draga Cimi, desi au trecut anii, sa stii ca noi suntem la fel de duse cu capul. Nu mai vorbim prostii si nu mai fumam pe furis. Acum facem totul la vedere. Suntem mari.."

Cam atat am avut de scris lui Cimi.

Anii de liceu

Am vrut sa scriu despre anii de liceu dar am sters tot. Am fost fericita in liceu dar am si suferit. Ca si acum. Ce ma mira?! Cumva mereu am reusit sa fac oamenii sa fie invidiosi:))
In liceu eu eram pritena lui George. In clasa a 11-a am mers la munte, la Vadul Cerbului. Am dormit imbracati, intr-o camera 6 oameni, noi doi in pat, tinandu-ne in brate. Nici macar nu ne pupam. El era prietenul meu. In vacanta aia am aflat ca tot pe George il placea si Claudia. Ce imi pasa mie cum e cu dragostele, eu nu vroiam sa sufere nimeni. La 6 dimineata alergam pe un teren de fotbal de langa motel si radeam toti trei. Ma gandeam ca nu e nimic ciudat daca il rog pe el sa doarma cu ea in pat. Saracul baiat! Cred ca ne-am pupat prima oara intr-o zi cand ma ducea acasa de la scoala. Si cred ca pupatul a durat de la ora 14.00 pana pe la 16.00 cand stiam ca vine tata. Datorita acestui pupat prelungit care se desfasura zi de zi, dragul de George nu s-a mai dus la fotbal..Apoi a venit vacanta. Am plecat din Bucuresti si am vorbit la telefon zi de zi pentru ca eu stateam la Mihai, varul meu.
S-a schimbat totul cand m-am intors in Bucuresti. Parca eram apucata..Nu vroiam sa il vad, desi bietul baiat nu imi facuse nimic. Cred ca imi era frica sa nu ne indragostim mai tare..Nu stiu. Stiu ca am fugit de el (adica pe bune, fugit ca in filme). Nu am mai raspuns la telefon, nu am mai iesit din casa. Cand a inceput scoala m-am mutat la locul meu langa Shoric, colega mea pe care o parasisem..Langa George s-a intors Madalina. Nu ne-am privit in ochii multa vreme. Claudia nu intelegea de ce ne-am despartit. Nici macar eu nu intelegeam asta..
In clasa a 12-a s-a cuplat pentru o scurta perioada cu Mirela Marin - prima mea colega de banca si prietena. Eu eram cu Cris..Am mers la munte si paream toti fericiti.
Insa este ceva ciudat. Si azi cand ne vedem pe strada ma gandesc: cu ce o fi gresit baiatul asta?

Btw, baiatul a crescut, a terminat o scoala, s-a casatorit cu frumoasa Cristina. Inca avem mocutzele de acum 14 ani..si inca suntem stanjeniti cand ne vedem.

joi, 31 ianuarie 2008

Remember 2004

Sunt bune scrierile astea la ceva, ca uite, ma ramolesc si nu mai tiu minte chestiuni! Conform unui jurnal in 2004 am facut revelionul la Ina acasa apoi am ajuns cumva la Stuf..
El venise cu o tipa, una mica si foarte rapida, deschidea o sticla de vin in trei secunde.
Eu venisem din Franta si eram singura.
Barbatul pe care il iubea si cealalta femeie era alaturi de ea, la revelionul lor. Ce vremuri domnule!
Am fost la film cu El, apoi la Jukebox caci el canta. Am avut mereu o slabiciune pentru basisti. Pentru el am avut o slabiciunea asa de mare incat am pus melodiile trupei lor intr-o "rock-oteca" NEW RIVER SIDE (am gasit scris in jurnal!!) din buricul Parisului, intre Muse si nu mai stiu ce trupa in voga. Si toata lumea a dansat ..erau celebrii.
El imi spunea ca sunt perfecta. ce-o fi vrut sa spuna cu asta?!
Pe 7 ianuarie am avut parte de o Muiereasca de poveste, intr-o casa cu o bucatarie primitoare, acolo unde ajungem la un moment dat al vietii si unde ne debarasam de toate necazurile in cateva ceasuri. Acolo unde radem si plangem. Impreuna cumva, peste vremuri..
L-am dus si pe El in casa aceea. Este un scaun acolo pe care au stat pe rand cativa barbati..importanti..
O fi un semn?! Acolo se aseaza numai acele "iubiri" care au ceva in neregula. Hihihihi!
Pe 9 ianuarie am plecat plansa spre Paris si de pe 12 ianuarie am inceput sa scriu aberatii:))

" Eu nu iubesc pe nimeni, doar visez ca este asa. B. zice ca imi fac rau intentionat. Schimb muzica. Pun "S" si citesc pe coperta cd-ului dedicatia lui C.S "....esti mult prea curata ca sa lasi cuvantul sa-ti fure mintile".

Cred ca 2003-2004 au fost niste ani speciali. Scriam poezii cu Dzz, scria draga toata lumea in vremea aia.. Acum mi se par stupide gandurile mele de atunci. Eram putin mai toanta decat sunt azi (hiihhiihhi).

Mai scriam citate d'astea: " I se iarta pacatele ei cele multe, pentru ca mult a iubit. Acela insa caruia putin i se iarta, putin iubeste."
<<Oamenii sunt rai in esenta iar cei ce nu stiu sa iubeasca sunt sortiti sa inmulteasca rautatea din "esenta">>

Eu am iubit la fel de fiecare data. Fara sa mai conteze nimic altceva in jur. Nu regret decat ca nu m-am putut opri candva. Ca nu m-am oprit..oh, dar ce minciuna! Nu regret nimic!

" Imi tzin fatza intre palme, tzin de cald singuratatii mele.."

Sms de la EL :"Scuze ca sunt asa ciufut, trebuie sa invat sa fiu mai bland cu oamenii, cu tine in mod special. As fi vrut sa fii aici, acum."

Cat de frumos este de fiecare data...Cat de mult seamana toti acesti barbati intre ei:))
Unde a disparut Bogdan, oare?! Ce om, domnule..

miercuri, 30 ianuarie 2008

Post rapid, inainte de plecarea acasa

Cred ca am terminat de scris la lucrarea de licenta. S-au strans ceva pagini. Acum urmeaza greul. Nu cred ca mai am nervi sa dau examene in viata asta. Asa as vrea sa se termine toate odata si sa ma odihnesc.

marți, 29 ianuarie 2008

This is for the one I love




One day, we'll be together
We'll never be apart,
One heart, one mind yeah
One day we'll be together
Remeber this old world is yours and mine

Lalalalalalalalalalalalala

Asa cant eu si dansez in seara asta:))



When you first left me
I was wanting more
But you were f**king that girl next door
What'cha do that for?
(What'cha do that for?)
When you first left me I didn't know what to say
Never been on my own that way
Just sat by myself all day


I was so lost back then
But with a little help from my friends,
I found the light in the tunnel at the end
And now you're calling me up on the phone
So you can have a little whine and a moan
It's only because you're feeling alone

At first when I see you cry
Yeah, it makes me smile
Yeah, it makes me smile
At worst I feel bad for a while
But then I just smile
I go ahead and smile

Whenever you see me
You say that you want me back
And I tell you it don't mean jack (it don't mean jack)
No it don't mean jack (no it don't mean jack)
I couldn't stop laughing
No I just couldn't help myself
I See you messed up my mental health
I was quite unwell


I was so lost back then
But with a little help from my friends,
I found the light in the tunnel at the end
And now you're calling me up on the phone
So you can have a little whine and a moan
It's only because you're feeling alone

At first when I see you cry
Yeah, it makes me smile
Yeah, it makes me smile
At worst I feel bad for a while
But then I just smile
I go ahead and smile

Lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala etc.

At first when I see you cry
Yeah, it makes me smile
Yeah, it makes me smile
At worst I feel bad for a while
But then I just smile
I go ahead and smile

At first when I see you cry
Yeah, it makes me smile
Yeah, it makes me smile
At worst I feel bad for a while
But then I just smile
I go ahead and smile


[My bf did not f*cked the girl next door:))]

Leapsa cu cartea

Zice M. ca trebuie sa fac chestii. Tradez si in loc de pagina 123 deschid la 83...
In mod normal trebuie facut asa:
1. acum cand stai la calculator si citesti aceste randuri, uita-te in dreapta si in stanga si ia cartea cea mai apropiata in mana
2. deschide-o la pagina 123
3. sari peste primele 5 fraza/propozitii
4. posteaza urmatoarele 4 fraze/propozitii
5. da-o mai departe la alti 6 :D

Eu nu le am cu lepsile..Mie imi plac provocarile. Dar iata ce zice Cartea mea:

" Vedem deci ca si atunci cand Fortuna ne impinge in jos, roata se opreste uneori pentur un moment si ne trezim intr-un mic ciclu favorabil, in interiorul ciclului nefast in care ne aflam. Universul se bazeaza, bineinteles, pe principiul cercurilor din interiorul altor cercuri. Pentur moment ma aflu intr-un cerc interior. Este, fireste, posibil sa fie alte cercuri mai mici si in interiorul acestui cerc."

John Kennedy Toole
"A Confederacy of Dunces"

Nici ca mi se potriveste mai bine gandul acestui nesuferit de Ignacius:))
Pasez provocarea urmatoarelor doamne, nu ca o leapsa. Ci cu gandul ca langa ele se afla o carte care contine un gand.

Dzz - care o sa imi zica vre'o doua ca ma tiu de lepshi
Anda
Andreea
Simona - dar i-a dat si ei M. leapsa (si oricum cred ca ne-o luam rau pe coaja caci o punem sa scrie)
Ina
Lola

Eu zic asa...cine are un gand frumos dintr-o carte il pune oricum la el pe blog. Deci nu pasez nimic:) Pup si salut oamenii buni.

Luni


Asa ma simt azi. Este Luni am decis eu asta de capul meu... Ca si cum incepe ceva azi. O noua..saptamana. Am mers pe jos de la Ministerul de Justitie pana la birou, repede, cu Mika in urechi si cu soarele in fata. Mi s-a ridicat intr-un mod ciudat moralul. Fara sa se petreaca nimic iesit din comun, am decis ca sunt fericita! Este asa de frumos afara, as fi vrut sa imi iau aparatul si sa fac poze. Nu am mai facut o fotografie de multa vreme..Adica una pe care sa o fac cand simt ceva. Gata, s-a terminat perioada de negru si doliu dupa relatii care dor!
A venit primavara, azi, intr-o zi pe care eu o consider Luni.
Conjuratia imbecililor merge inainte. Abia astept sa se termine. Ce zi buna! Cum trec toate repede-repede de la soare!!
Gata cu suferintele tinerei printese. Sa fie dans si bucurie in jur!
I'm back!

Ps - este o carte..

From Mother Russia..Vitas



Eu am ceva cu limba rusa. Si ma repet (cum ar zice Anigram, m-am ramolit si zic acelasi lucru over and over) daca as alege intre USA si CSI, as merge la rusi fara sa clipesc.

(piesa cica zice asa)

I meet you eyes,
We haven't talked about love
for a long time already
I shall tell you about it
with night rain,and you,with the rustle of leaves.I shall cry with a wadge of cranes
I love you
And shall answer with a head wind
I love you
No,I have enough words
Like sping has enough flowers
But no word can express
That of all luminaries that i loved
Only the Moon can be compared to you
I shall cry with a wadge of cranes
I love you

duminică, 27 ianuarie 2008

Corespondente

Cand eram mici scriam scrisori. In reviste erau adrese ale unor oameni
carora le placea sa scrie. Am invatat sa fac plicuri din paginile unor
reviste frumos ilustrate. De la Lys. Si ea coresponda. Oamenii isi
trimiteau vesti din colturi indepartate de lume. Scriam pe foi pe care
le parfumam cu o picatura de lavanda. Scriam despre scoala, vreme,
formatii pe care le indrageam. Foaia era frumos pliata, in coltul
dreapta sus scriam "Bucuresti" si data..Caligrafia era foarte
importanta, semnatura la fel. Cu oamenii pe care ii cunosteam nu
schimbam numere de telefon si mailuri ci adrese postale. Desi am fost
buna de vorba de cand ma stiu, parca in scris mi-era mai usor sa ma
"deschid". Seara, inainte de culcare imaginam lungi epistole catre
lume. Nu m-am oprit din scris niciodata. Mailul a inlocuit foaia
parfumata si semnatura mea cu M si R s-a transformat intr un m mic,
stingher. Imi scrie Ghe. Are 16 ani si sta in Republica Moldova. Nu
are prieteni, dar are gmail. Ii spun sa plece din lumea asta virtuala
si sa gaseasca oameni afara, la aer. Oameni ca el, pe care sa ii
descopere, sa invete de la ei, sa iubeasca, sa sufere, sa traiasca. La
el in raion omat nu mai este, dar inca e frig. Locuieste cu buneii
mamei lui..Ii scriu lui Ghe si de la Craiova un alt copil care are
gtalk ma intreaba daca imi place hip hop. Si fotbalul..Scrie olteneste
si imi face dor de casa. Mumale cat scrisai! Si nici nu va povestii
cum imi trimisa Edwidge din Lyon scrisoare! Primii un aviz si ma dusai
la posta sa ridic pachetul. Imi trimisa fata o vedere si o cana cu
Eeyore, magarul din Winnie the pooh. Ce fata! Ma apucai si-i trimisai
si eu toate cd-urile cu Zdubii, caci pe fata asta tot pe net o
cunoscui, pe forum la Zdob si Zdub. Cam asa se scrie in
olteneste..Scriu cu oameni. Multi. Multi oameni. Ii simt atat de
singuri..Asa cum ma simt pe mine insami. Insa la mine e alegerea mea,
o singuratate asumata de care nu ma plang pentru ca eu am vrut sa fie
asa. O pauza de lume. Nu sunt suparata decat pe mine. Ii spun lui Ghe
sa invete. .Atat.