vineri, 1 iunie 2012

Electorale de poveste

Ieri am mers alaturi de fetite si prieteni dragi pentru Nicusor Dan. Am mers cu zambetul pe buze de la Unirii pana in Romana, deh dupa posibilitati - 3 gagici sub 90 de cm sunt greu de strunit. Am cunoscut si un blond superb - Matei - circa 80 cm, am revazut oameni de care imi era dor, am vazut si catindatul, am primit si dat mai departe tricou - nu aveam cum sa in asez pe mine, peste geaca, sub MeiTai, am primit si citit un pliant..si ma, nu glumesc, am zambit tot drumul. Langa biciclisti, catei, fete frumoase, baieti frumosi, langa bannere tinute de 4-5 oameni pe strada, la semafor, langa mascute cu ND, ecusoane scrise cu carioca si prinse cu ace de siguranta. Ce sa mai zic - o campanie facuta numai cu suflet - desi


printurile, mastile, tricourile (*ierea de bumbac 100%)  si bannere au costat ceva acolo.
Nu mi-a dat si mie nimeni o plasa, un pix, o bricheta, o sapca, un cola, o biscuita. Nu m-a asezat nimeni la masa. Nu am primit un mic cu mustar, 2 felii si un pahar de bere. Nu am primit acces moka la un spectacol cu o trupa vazuta la tv. Nu am vazut masini colantate cu fatza lui Nicusor Dan. Nu am vazut PDL, PSD, USL, UNPR. Nu tu CORT! Nu tu atentii, masline. Pai e frumos!? 

(aici a scris o cetateanca votanta care STIE CUM MERGE TREABA - scrisul cu culoare, e clar, da?)

Aseara l-am sustinut pe Nicusor Dan si am fost ACOLO din tot sufletul. Eu cu politichia, se stie, nu le am. Ani la rand nu mi-a pasat cine castiga pentru ca am obosit sa ma contrazic cu familia si vecinii - care oricum ma cred destul de sonata. Cred ca l-am votat pe Oprescu pentru ca aveam niste chestii personale legate de un loc de munca si o fata foarte draga mie care il iubeste pe omul asta. Nu imi pare rau. Mie personal primarul Oprescu nu mi-a facut nimic bun sau rau. Stiu ca nu sunt o cetateanca buna si regret:( Dar, frate, asta e! Macar incerc sa fiu un om bun si o mama..draguta..(INCERC!!!)
Anul asta mi s-a pus pata. Statul acasa mi-a dat vremea sa imi pese pe cine votez si mai ales de ce. Pe tipul asta de 43 de ani l-am vazut ieri pe strada. Era frumos imbracat si mi-au placut incaltarile. Da, am mai zis, sunt sonata. Asta sunt eu, l-am scanat si mi s-a parut ok in decenta lui de a nu ma agasa cu o campanie ca a altora. Omul asta era acolo si zambea. Probabil ca si Prigoana si Oprescu si care mai e in carti (ca am aflat ca sunt multi) zambesc - mai ales ca eu eram alaturi de 3 gagici super misto!! Dar sa va zic cum e cu zambetul - Nicusor a zambit CORECT. Ca un om care nu are nimic de pierdut.  Mi s-a parut ca ma vad pe mine cand merg la interviuri:))
Am impins la carut si tras de copile minunandu-ma de entuziasmul cu care oamenii imparteau hartiile scrise si povesteau pe strada trecatorilor (sictiriti si deloc placubili - urat arata astia care vin de la munca!!) cine este acest domn si de ce am putea sa votam cu el. Unii luau hartiutele, altii nu, probabil satui de alte hartii pline cu oferte felurite (asa zisele flyere). Eu mi-am luat acasa hartia mea ca vreau sa o tziu pentru viitor.
Am si poze de la "eveniment", unele chiar si cu o masina de politie care ne ajuta sa mergem pe trotuar. Nu a fost un miting ci o adunare extrem de placuta. Eu asa de fericita pe strada, alaturi de oameni frumosi am fost numa' la Challenge Day , ala din tineretea mea (ioi ce frumshate de eveniment o fost ala..)
Am ajuns acasa dupa 10 seara, cu zambetul pe buze si cu doi copchii obositi dar fericiti.

Azi soarta mi-a purtat pasii la o altfel de campanie electorala. Scriu zambind altfel. Am si poze. Si ele sunt diferite de orice am pozat aseara. Vreti sa va povestesc?!
Totul era cu verde si alb. O sala mare care s-a umplut in timp record cu oameni - nu sunt rea/rasista ma stiti ca sunt cu lautarii si tiganeli si ca am fost banuita candva de legaturi cu etnia aceasta maronica, dara tre sa va zic: sala era plina de tigani. Fireste, sala e intr-un cartier maronel, cine naibii sa vie la mocangeala?!
A fost cu mese, cu cola/fanta/apa plata, cu FURsece, cu ciupacius pentru puradei (A MANCAT si ALI MELI, ca daca IEREA si IELE acolo..ce sa fac?!), a fost cu plase portocalii si cu sepci, tricouri si PESTACOL.

Am vazut in doua zile cum sta treaba. Nu ca nu stiam, dar asa s'o nimerit acum. Tot ferentariul va vota pentru FURsece si cola. La fel si alte cartiere unde s-au carat cu micobuzele plasute colorate.
In fiecare an cu votare e la fel. Si mort daca esti TOT VOTEZI!

Anul asta (desi nu pare ca mai conteaza) eu  il votez pe baiatul asta fara plasa, bricheta, mic+mustar si paine, sapca, pix, fusec si COLA. O sa am grija sa il voteze si mama si tata si cativa vecini care nici macar nu au auzit de el pana azi...azi le-am povestit cum sta treaba si am de gand sa mai vorbesc despre el.
Simt ca va castiga tot Oprescu, dar s-a intamplat sa gresesc si imi doresc sa fie asa si acum:)
Am o singura problema cu Nicusor Dan care tine de o afirmatie de a lui din tinerete (de prin 2000) - afirmatie legata de o anumita comunitate votanta+prietenii din dotare.
Dar cica s-a sucit si nu mai e ingustat la minte, deci ar putea sa aiba noroc sa fie votat si de alti oameni inteligenti cu vieti personale private care nu privesc pe altii.

am scris rupta de oboseala dupa ce am mers pe jos kilometrii (azi), tragand dupa mine 2 fete+2 rate galbene grase si pufoase, deci exista posibilitatea sa gasiti in textul meu ciudatel si niste greshale, ei bine, ori ma corectati printr-un email, ori nu.
votati-l pe baiatul asta nu pentru ca nu aveti pe cine ci pentru ca AVETI. hai cu Toti pentru unul si unul pentru toti, unde unul este orasul nostru, fost Paris mai mic:)


succes omule care ai zambit corect:)

joi, 31 mai 2012

Despre un om, nu despre politica si alegeri, scris asa cum imi doresc sa citesc

ORAŞUL SCUFUNDAT
Bucureştiul cunoaşte agitaţia electorală în aceste zile. Panouri cu sloganuri şi promisiuni care mai de care mai irealiste au împânzit oraşul, fizionomiile candidaţilor partidelor cu buget mare au ajuns ne fie familiare până şi nouă, celor ce nu avem televizor.
Doctorul Oprescu ne informează prin toate canalele posibile ar fi demonstrat se poate, numai nu înţelegem foarte bine în ce constă această putinţă şi care sunt mai exact motivele de laudă ale domniei sale. Din punctul meu de vedere, a demonstrat poate face lucrări disproporţionate – chiar dacă oarecum utile circulaţiei – cu un buget ce a crescut exponenţial în timpul executării, precum Făt-Frumos, ajungând adeseori la triplu faţă de cel iniţial sau chiar mult peste necesităţi. A mai demonstrat se consideră – pe bună dreptate, pentru moment – deasupra legilor, având peste 90 de plângeri penale numai la Secţia 20 Poliţie pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti în spinoasa problemă a caselor naţionalizate, supărătoarea Lege nr. 10/2001. A mai demonstrat domnul doctor şi că poate convinge comisia de analiză a dosarelor Legea 10 nu se mai prefacă lucrează, ci analizeze în medie 30 de dosare săptămânal, acum disperarea foştilor proprietari a atins paroxismul o dată cu recenta ameninţare a unei legi ce nu ar mai permite restituirea în natură a caselor naţionalizate şi plafonează despăgubirile la 15 % din valoarea imobilului, plătibile în 10-12 ani. În acest ritm alert, cele 42.468 de dosare pe care Primăria recunoaşte a le avea în lucru vor fi soluţionate în aproximativ 29 de ani, timp în care vor fi trecut pe lumea cealaltă majoritatea notificatorilor, precum şi moştenitorii lor, în ipoteza în care guvernanţii noştri nu vor decide să ne scutească de aşteptare şi stres promulgând legea ce naţionalizează a doua oară proprietăţile noastre. Doctorul a mai îmbogăţit portofoliul Primăriei cu plângeri penale pentru demolări ilegale ale unor clădiri de patrimoniu. A mai demonstrat că POATE plăti din banii publici (ai noştri, ai cetăţenilor) zeci de mii de euro pentru incompetenţa funcţionarilor Primăriei, şi că nu îi pasă dacă Curtea de Conturi dă Primăria în judecată pentru acest lucru.
Despre ceilalţi candidaţi la postul de edil şef al capitalei nu voi vorbi. Toţi o apă şi un pământ, compromişi cu diverse matrapazlâcuri puţin glorioase, sub o guvernare sau alta. Fac parte din tagma servitorilor ce te înşeală la micile socoteli de bucătărie, dar care sunt atât de mărunte încât te abţii să-i mai controlezi, din respect pentru propria umanitate.
Vreau în schimb să aplaud candidatura lui Nicuşor Dan la postul de primar general al Bucureştiului. Un om serios, ce-şi duce proiectele la capăt şi căruia îi pasă de Bucureşti. Acest matematician, şcolit la Paris, dar trăind prin voinţa lui la Bucureşti, scump la vorbă, dar hotărât în acţiune, s-a decis să se aleagă. Cu un program clar, coerent, vine să ne propună să refacem o capitală în care a locui şi trăi nu va mai fi o pedeapsă. În campania domniei sale găsim soluţii realiste pentru problemele noastre cotidiene. În primul rând, valorificarea economică a capitalei noastre: definirea Bucureştiului ca centru regional în tehnologie, IT şi industrii creative. În condiţiile în care limba română este mai folosită decât engleza în sânul societăţiiMicrosoftdin America, în careBit Defender, produs românesc, este cel mai căutat antivirus informatic din toată lumea, stăm şi ne mirăm cum de nu ne-a venit oare această idee înainte! A doua propunere indecentă a lui Nicuşor Dan este înceteze cheltuiala aberantă a banului public, prin organizarea de licitaţii transparente, mediatizate, cu termene suficiente pentru o participare reală. Publicarea pe site-ul Primăriei a tuturor contractelor în curs de desfăşurare. Publicarea pe site-ul Primăriei a listei tuturor proprietăţilor Municipalităţii şi a contractelor de închiriere pentru acestea. Sistem on-line pe site-ul Primăriei pentru publicarea detaliată a tuturor facturilor plătite de Primărie, cu corespondenţa faţă de capitolele de buget. Un vast program în sine, ce merita dezvoltat pentru plăcerea pe care fiecare dintre noi o resimte citind propuneri atât de cinstite încât par desprinse dintr-un roman de cavalerism, după experienţele electorale trecute şi actuale. Mobilitatea prin eficientizarea transportului în comun, răscumpărarea pieţelor concesionate pentru a permite accesul produselor ţăranilor – şi nu ale intermediarilor – către mesele noastre, locuinţele sociale, combaterea poluării şi sănătatea populaţiei sunt câteva dintre obiectivele pe care şi le propune acest candidat atipic, ce a continuat şi se încăpăţânează gândească în termeni etici, morali şi civici.
Oraşul nostru a suferit nenumeroase mutilări în ultimii 20 de ani, P.U.G.-ul (Planul Urbanistic General) fiind de altminteri expirat din 2010 şi suferind nu mai puţin de 3000 de modificări în perioada post-comunistă prin diverse P.U.Z.-uri (plan urbanistic zonal, derogări punctuale). Acel plan ce trebuia să fie o constantă, literă de lege, ceva de la care nu se puteau abate diverşii dezvoltatori sau constructori, a fost modificat în medie de 11 ori în fiecare lună prin aceste P.U.Z.-uri, pentru a servi interesele unora sau altora, în detrimentul spaţiilor verzi, ale locurilor de joacă pentru copii sau ale monumentelor istorice ce se trezeau strivite între monştrii de sticlă şi beton. Oraşul Bucureşti va fi la propriu scufundat dacă – de fapt când – un cutremur de amplitudinea celui din 1977 ne va zgudui din nou, fiind mândri posesori a peste 300 de imobile încadrate în primele 2 grupe de risc seismic şi pentru care nu s-a făcut mai nimic.
A fost o vreme în care Solon introdusese în rândul delictelor politice şi neparticiparea „din indiferenţă sau tembelism” a cetăţenilor la viaţa cetăţii. Cel găsit vinovat urma „să fie despuiat de onoruri şi scos din rândul cetăţenilor”. Aristotel o scrie, în Statul atenian. Nicuşor Dan şi-a asumat rolul de cetăţean şi conducător, candidând independent, fără susţinere din partea vreunuia sau altuia dintre partidele actuale – ce nu diferă decât prin nume, aşa-zisele soluţii pe care le propun pentru Capitală, sau metodele prin care înţeleg să stoarcă banii publici, fiind absolut identice.

Gestul unui tânăr nepătat de a intra în această atmosferă îmbâcsită, comparabilă – după cum bine spunea José Antonio Primo de Rivera – cu atmosfera unui bordel, nu poate fi înţeles decât ca o jertfă. Sacrificiul unui om integru ce se va confrunta – oricare ar fi rezultatul scrutinului – cu micile interese ale fiecăruia, repetate obsesiv din partea celor mulţi ce nu mai văd licărirea din capătul tunelului, nu au o altă speranţă de îndreptare – cel puţin în capitală – în afara lui Nicuşor Dan, singurul ce este ALTFEL. Un bărbat ce va trebui să-şi îndeplinească îndatoririle personale – a face un copil, a construi o casă, a planta un pom – pe lângă numeroasele lupte pe care le va duce pentru fiecare om ce şi-a pus speranţele în el în această campanie. Un cercetător în matematică ce va trebui să-şi aducă contribuţia la ştiinţa universală în aceleaşi condiţii, sclipitor fiind şi recunoscut ca atare de toate institutele internaţionale de specialitate, ce-i doresc colaborarea.
Nicuşor Dan a contribuit, de la întoarcerea lui în ţară, cu modestie, dar cu mare seriozitate, la refacerea patrimoniului intelectual, cultural, arhitectural al patriei noastre. A lansat, susţinînd-o din fonduri proprii, şi a obţinut recunoaşterea Şcolii Normale Superioare Bucureşti, care a devenit, prin aprecierea surorii mai mari de la Paris, comparabilă, dacă nu superioară, în privinţa calităţii învăţământului şi a talentelor. Din 2006 militează – cu mare succes în instanţă – pentru salvarea patrimoniului arhitectonic al capitalei noastre, reuşind să stopeze demolările ilegale ale unor clădiri din patrimoniu şi împiedicând desfigurarea capitalei prin zgârie-nori de beton – cancerul oraşelor istorice. Acest om al cifrelor a învăţat dreptul din dorinţa de a salva de la distrugere clădiri cu încărcătură istorică, precum şi din lipsa de fonduri al asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, pe care a înfiinţat-o, şi care nu-şi permitea angajarea unor avocaţi cu onorarii substanţiale. A demonstrat profesioniştilor dreptului că un diletant – amator, dar dublu olimpic la matematică – poate învăţa şi invoca cu succes în faţa instanţelor dreptul românesc, învingându-şi timiditatea naturală pentru a pleda cauza patrimoniului naţional. Cu o înfăţişare adeseori boemă, îşi duce luptele liber alese în mod marţial. A ales să trăiască ca un român adevărat, şi nu în afara graniţelor ţării noastre, pentru un salariu ce i-ar fi asigurat prin străinătate o confortabilă singurătate.
Fără buget de campanie, Nicuşor Dan a reuşit într-un timp record să strângă în jurul lui numeroşi oameni de cultură sau de ştiinţă ce-i susţin public candidatura. Acum, precum mulţi au subliniat deja, putem vota PENTRU cineva şi nu împotriva eternei cloace ce s-a succedat la guvernare din 1990 încoace. Absolut elocvent este ultimul obiectiv din campania domniei-sale: „Respectarea legii în toate aspectele”, punct care, în stilul laconic ce-l caracterizează, consideră a nu necesita explicaţii.
Deoarece Capitala dă tonul restului ţării, dacă aici lucrurile intră pe un făgaş normal, atunci şi restul ţării poate spera la ieşirea din marasmul în care suntem scufundaţi de peste 20 de ani. Şansele de a se alege ale lui Nicuşor Dan sunt mari. Şansa noastră de a vedea o schimbare în bine este la fel de mare, dar depinde de un singur vot: votul nostru, al fiecăruia.
Mesajul campaniei lui Nicuşor Dan este perfect realist, într-adevăr suntem mai mulţi decât cred ei. Ei fiind cei care până mai deunăzi reprezentau singurul simulacru de alternativă în faţa urnelor.
Iar mesajul nostru, al celor ce nu frecventăm îndeobşte spaţiile de votare din scârba pe care ne-o provoacă acest sinistru balet electoral, este: DA, Nicuşor, TOATE se vor împlini, când vom voi!
           
Simona NICULESCU

marți, 29 mai 2012

Cineva minte, ne ia de prosti si e si mare nesimtit. Va prindeti voi cine?!

 Fata asta din poza de mai sus a castigat un concurs si s-a bagat in PDL. I-am dat eu like pe FB si i-am comentat la ceva, intreband-o daca are habar in ce s-a bagat. nu cred ca mi-a raspuns, nici nu imi pasa, caci stiu eu cum sta treaba cu politicile. Sincera sa fiu, ma doare in cot ce partid da bani, cat timp nu se DISTRUGE ceva ce natura singura a reusit sa faca in 20 de ani, gratie nepasarii si nesimtirii oamenilor. V-am povestit oare ca i-am scris si lui Piedone? Pe care il mai vad uneori in parc, dar nu stiu cum sa imi impart plozii ca sa pot sa il salut, asa ca il ignor. I-am scris frumos si decent ca un cetatean care ma aflu, intrebandu-l daca are ce sa faca si el cu Lacul Vacaresti, sau macar cu maidanul dinspre Berceni, unde in fiecare zi niste betivi jegosi dau foc la cablurile pe care le fura din cartier, apoi vand cuprul la fier vechi si isi cumpara de'o dusca de la birtul din coltz. L-am mai intrebat daca are ce sa faca cu hotii de fier vechi, cei care au furat gardul care imprejumuia Lacul Vacaresti. In fiecare noapte se taia gardul la bomfaier, ziua mai vedeam o pata de zapada (era iarna, frig teribil, urata priveliste). Acum le MULTUMESC hotilor din inima, caci multumita lor vad fosta strada pe unde trageam super ture cu bicla, imi vad baltile cu lebede plutind, vad VERDE!
Primarele fu tare ocupat, nu mi-a raspuns. S-a lins pe bot de vot, ca sa fie clar, m-a dezamagit ca nu a avut macar bunul simt sa scrie un "multumesc pentru sesizarile decente"

vin acasa si ce gasesc in cutia postala?! Carticele colorate de la PDL de la madame Sulfina Barbu. La fel ca si cucoana de mai sus, nu cunosc femeile astea, stiu clar ca sunt niste biete unelte, dar frate, am o problema. Ia cititi voi aci mai jos ceva.
CENTRU IT LA LACUL VACARESTI e cumva SINONIM cu parcul din proiectul tipei cu ONG ul de mai sus?! Si cum are Sulfina DEJA aprobat planul de construire ?!?! Terenul e in litigiu pana la final de 2012.

De o ora citesc si ma minunez. Oprescu zice ca da, sa facem o delta, dar ce crezi?!

Iaca mai jos cum vrea Piedone sa REDEA orasului ce e al lui, si sa faca niste blocuri pentru tineri. cum sa le faca?! Pai cum se face totul la noi? Cu spaga, ia mergeti sa incercati sa faceti ceva la primarie, sa vedeti care e cuvantul cheie?


Ma stiti de niste ani, nu am treaba cu mizeriile astea, dar EU CU CINE VOTEZ?! M-as muta la mine la casuta maine, sa ii arza focul pe toti nemernicii astia - vorba babelor din sat, dar pana una alta stau aici si vad de ani de zile JEGUL. Si as face ceva, dar habar nu am ce. Si acum am timp sa VAD si sa ma documentez. Ce mama masii votez eu la sectorul patru astfel incat copilul meu sa poata sa se dea cu bicla pe "vale", tata sa mai vrea sa dea la peste in baltile alea, fara sa fie terorizat de caini, lebedele sa revina in fiecare primavara, DELTA sa ramana DELTA?

Ati distrus multe chestii politicieni de mizerie care sunteti, indiferent de partid, sunt curioasa in cat timp distrugeti si minunea asta. Si nu va urez succes, dar vai ce va doresc..si eu si mai stiu pe unii..Va doresc din toata inima..

Luati voi, cetitorii cu rabdare si cetiti de aici:
http://arhivadegeografie.wordpress.com/tag/vacaresti/

http://cezarpart.blogspot.com/2012/05/lacul-vacaresti-delta-din-oras-20052012.html
http://www.orasul.ro/excursiifoto/portraits/delta-bucurestilor-lacul-vacaresti.html
http://metropotam.ro/Locuri-de-vizitat/I-3-Bucuresti-Delta-din-Bucuresti-cu-vulpi-dihori-vidre-si-90-de-specii-de-pasari-art4432382703/
- cu filmulet de vazut

Pe bune, astia ne cred PROSTI..si ma tem ca stiu pe ce se bazeaza, ca ma uit in trecut.
Ma duc sa fac o tocanita, plansul de la ceapa o sa imi scoata toate fumurile de ecosomething ce m'osh visa. La naiba cu partidul si minciunile lor. Sa moara, sa faca, sa dreaga toti. Nu stiu PE CINE votez, stiu clar pe cine nu votez!









Inapoi intre dealuri - episodul verde

 Ploua infernal, si eu te pozam, printre "iarbe"
 Asta e floarea de salvie. Salvia se fumeaza si are un efect ..ok:)) Se fumeaza de sute de ani, e legala, e geniala cu unt, pui si in ceai. O luati si voi cum vreti
 Asa arata un bujor dupa 50 l pe metru patrat de ploaie:))
 Si asa arata vita de vie in floare, dupa ploaie
 Macul salbatic alturi de
 Macul ala cu opiumul si cozonacul
 Asta este casuta fetitei bob de mazare, gradina de sub padure
 si asta e padurea
 asta e o planta care face niste fructe ascunse intr-o casuta
 si astia sunt oamenii mei, cu care am urcat dealul, in prima zi in care am gonit norii cu parul balai al fetelor zambitoare
 asa arata o padure de capsune salbatice - cica nu is fragi, a zis mama mea
 si iata si calatoarele mele
 fluturele de la stiubei
 a inceput nebunia cu ciupercile mele dragi, primul e un burete cu poalele in cap!
 alt burete, de data asta unul coralistic de maritim
 si unul trecut si mancat de goange
 mare petrecere la domnii cu casuta in spinare, nu stiu unde se inghesuiau dar SIGUR se lasa cu swingareala!
 mama mea, cea de la care mi se trage iubirea pentru padurile si dealurile astea
 aripa tanara de calatoare
 popas de un biscuite si o poza moza
 o babuta draguta cu care ne-am cunoscut, la pascut
 cineva a avut vreme sa creeze asa o finetze
 uite-o si subT palarie, ce gratioasa este
 doamna cu fundul rosu si o floare mov pe care am tot vrut sa o surprind. pe doamna sau pe floare?!
 a doua amica, rotunjoara. la pranz a servit ciupercuta la iarba verde
 Palarie rosie, caci asa se poarta sezonul asta
 alta buretoasa ciufulita
 o timida de ciulpeca
 iubirile mele, la coborare
 de manuta
 floare alba de padure
 grau in floare
din neam cu mazarica, o planta cu floare roz


Frumos, nu?
Viata e vis, v-am zis!

Inapoi intre dealuri - episodul 1

Am ajuns pe ploaie. si pentru ca nu se mai oprea, bunica a adus o lumanare si s-a rugat cu fetite cu tot sa aiba grija de noi Doamne-Doamne, sa nu vina apele sa strice tot. Si apele nu au venit.
A doua zi dimineata, aia mica ducea cu greu o stafeta rosie. aia mare nu parea de acord, caci o tinea strand de gat. nu a castigat nimeni concursul, caci am ascuns stafeta si nici nu s-au prins.
Apoi bunica a adus o caciula galbena cu pdl, de la alegerile trecute. Era plina cu viata. viata noua, pura, pufoasa, colorata. si fetitele au vazut din nou magia:)


Apoi a fost Ispasul, adica Inaltarea Domnului. Care s-a lasat cu slujba frumoasa, sobor de inalte preasfintite..dar cum se stie, eu cu fetzele nu le am. Asa ca am ras in barba-mi de frumoasa asociere a Ispasului cu primarul ce se va realege. Pe scena aceasta juma' de zi (aia fara ploi) au cantat fetele bisericesti (minunata slujba, pe bune) si juma' de zi (aia cu ploi) au cantat cantarete oltencute. Minunate si ele. Dar cu ploaie multaaaaaaaa. Si cu iz pronuntat electoral, fireste. Hai primaru'!!
In mijlocul (bai, FIX frate) intr-un triunghi de ciment, s-a asezat aceasta minunatie, foarte frumos lucrata si cu nume din cele 2 neamuri din care ma trag. mosii mei au murit in razboi. De ce nu s-a zidit intr-un CERC, sa se faca si un mic sens giratoriu colosha, in ditai intersectia, n-am inteles..sa speram ca cele sfinte ii vor feri pe soferii beti din sat de oarece accidente in triunghi..
si iata si motivul vacantei mici - muma mea de peste 80 de ani, inconjurata de 4 generatii:) cu fiu'su, 4 nepoate si 4 stranepoti (din totalul de 3 copii, 7 nepoti si 10 stranepoti si 1 stra-stranepoata+1 care se naste in august) Doamne-ajuta, asa muica!
 Dupa Ispas ne-am dus la zilele Motrului, caci ne place cu folclor si mici :)) Si ne place sa stam la vara'mea sa bem cafea si sa radem pana facem pe noi. Si nu, nu e o gluma:)) Iote si pe Kate cum prezinta scamele de dintre "dejte" si cum se uita la ea verii :)))

Si iata-ne in plina aventura folclorica, mari si demne sustinatoare ale miscarii ecologiste (fireste!) intr-o mare de oameni care ascultau muzica si mancau mici. Mai era o mare de corturi colorate cu toate partidele din lume, care mai de care cu sloganuri mai tampite. Am ras. apoi am vazut o biserica extraordinar de mare si de frumoasa.
iata si pe ochila, micul om caruia i s-a spart balonul verde in biserica, fix cand eu ma aflam intr un balconete si faceam poze..am murit cu inima, apoi mi-am revenit.

urmeaza partea a 2 a maine. ca acum mi-e foarte somn si foame:)